• Ute Wolff Sønksen
  • Godt liv

Vi tog skraldet!

skraldedag collage fb1Søndag 31. januar blæste der en kold vind igennem Ørestad Syd og Arena-kvarteret, men det afholdt ikke talrige beboere i kvarteret fra at møde op til skraldeindsamling.

Allerede 5 minutter før det annoncerede start-tidspunkt stod de første klar ved fortovet foran COBRAcph på Asger Jorns Allé. Der var både børn, deres voksne og alle aldersgrupper der imellem – og mange forskellige sprog, der så fint repræsenterede vores internationale bydel.
De var glade, entusiastiske og helt klar til at give det en skalle. Princippet var enkelt: find et område, saml alt det skrald op, som du kan finde, og aflever det på de hertil markerede poster.
Og der blev virkelig taget fra så det kunne ses! Omtrent 200 affaldsposer og et utal af engangshandsker blev delt ud sammen med et stykke frugt og en juice- eller kakaobrik, man kunne styrke sig på. Mange gik nærmest i pendulfart mellem disken og deres område, fordi poserne fyldtes så hurtigt.

skraldedag collage fb2skraldedag collage fb3Grundejerforeningen havde også stillet 15 gribetænger til rådighed, som der var rift om. De var især gode til cigaretskod og konfetti fra nytaarsfyrværkeriet. Fra vores post bag disken kunne vi herefter observere, hvordan forældre blev sat i sving med et “Her er endnu een! Kom nu, Mor (Far)!”

Tre timer senere var der indsamlet tre store affaldsbunker inklusive et par indkøbsvogne og lidt andet storskrald – det blev til to store vognlæs, som Grundejerforeningen hentede dagen efter. 

Som velfortjent belønning kunne man herefter få sig en kop kaffe og en hjemmetrillet romkugle. 

Mange spurgte til, om vi gør det igen? Svaret er Ja da! Den 18.april er der Danmarks affaldsindsamling – der er vi klar til næste runde! Vi siger tak for den store opbakning, baade fra de entusiastiske skraldeindsamlere og til COBRACph, Rema 1000 og GFS Ørestad. Og glæder os til næste gang, hvor der forhåbentlig er lidt mindre skrald, bedre vejr og mulighed for at mingle lidt mere. 

Og saa håber vi at rygerne og hundeejerne i mellemtiden har lært at samle lidt bedre op efter sig – hverken cigaretskodder eller hundelorte pynter paa bybilledet 😉

Trine Graack og Ute Sønksen, initiativtagere.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk