Søs og børnene laver gadekalender i Ørestad

gadejulekalender familien

En næstekærlig julekalender på gadeplan.


For julen skal være mere magisk i Ørestad. Med sine to børn, Ella og Elvis på henholdsvis 12 og 8 år, har hun  lavet de små julede gadekunst installationer rundt omkring i Ørestad."Vi vil gerne være med til at julestemningen for alvor tager til, og vi vil gøre hverdagen i december måned lidt mere magisk, efter et vildt år med mange anderledes udfordringer p
å grund af Covid-19. Vi har lavet kalenderen på Christianshavn i to år, men nu er vi flyttet til Ørestad, og derfor flytter kalenderen med. Det er nemlig sådan en dejlig måde at lære vores nye bydel at kende. Og vi trænger vist alle til at have noget at smile af," siger Søs Uldall-Ekman.
gadejulekalender familienHver dag går familien ud med en ny 'låge' i kalenderen og så bliver den delt på bl.a. Instagram og Facebook. Nogle af lågerne forsvinder hurtigt - mens andre har fået lov at leve videre i flere dage.
"Når vi sætter nisselegene op, så ved vi godt at vi giver ejerskabet over det lille værk videre til byen, og sådan er vilkårene for gadekunsten. Nogle værker får lov at blive siddende hele måneden, og andre forsvinder på mystisk vis, siger Søs.”

Hun er uddannet kunst- og kulturformidler og iværksætter, og vil gerne vise børnene at de på denne måde kan skabe glæde for fremmede og give dem noget, uden at det har kostet andet end lidt tid.
“Vi får så meget ud af at planlægge og sætte op i fællesskab, og det har gjort vores julemåned mere nærværende og næstekærlig med fokus på andet end gaveræs og Corona. Der hvor magien for alvor opstår. er når nogle får øje på lågen og deler den med deres netværk. På den måde når dette lille lokale projekt ud til hele landet - og nogle bliver endda inspirerede til at selv lave små nissedrillerier i deres hjembyer. Det gør bare et eller andet helt særligt at se denne juleleg sprede smil og glæde, uden at det kræver mere end fantasi," siger Søs.

Det lille projekt møder stor opbakning fra de lokale Ørestadboere. Et par af lågerne kommer også op på Christianshavn, hvor børnene stadig har deres gang, da der er skole og fars hjem der.
"På den måde kan de føle sig hjemme begge steder og give noget af dem selv til deres by."

Følg med her: www.instagram.com/thegirllikesrainbows

gadejulekalender 4

gadejulekalender 4

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk