Den skønneste blomstereng et smut fra Ørestad

byskov 2017 2Titusindvis af blomster springer ud ved Københavns nye byskov ved Selinevej

• Røde valmuer, blå kornblomster og orange morgenfruer så langt øjet rækker. Det imponerende syn kan i den kommende tid opleves i området ved Selinevej, hvor den kommende byskov skal plantes.
Teknik- og Miljøforvaltningen såede tidligere på sommeren blomster på hele det 6,5 hektar store område, som skal rumme byskovens første etape. Blomsterne skal gøre jorden klar til 25.000 træer, der skal plantes i området.
De mange blomster er nu sprunget ud, så man kan opleve et regulært blomsterhav i blå, gule og orange nuancer på den del af området, der vil rumme Copenhagen Food Forest, hvor man i fremtiden bl.a. kan høste gamle sorter af æbler, blommer, solbær, mirabeller og hyld.

byskov 2017 1På den resterende del af området er der sået grønne blomster som foderradisse og olieræddike, da de sætter dybe rødder, som sikrer, at skovens mange træer får optimale jordforhold, når de plantes til efteråret. Forvaltningen har lavet små stier så man kan gå en tur gennem området. Området forventes at blomstre frem til den første nattefrost.

Nye arter i skoven
Når byskoven står færdig, kommer den til at indeholde mindst 95 pct. danske arter fordelt på mere end 30 forskellige træer og buske. Der vil også komme træarter, som forventes at komme til Danmark som følge af klimaforandringer. Det gælder valnød, ægte kastanje og mellemeuropæiske egearter. Brugen af disse arter skal sikre erfaringer med arternes trivsel og vækst i Danmark.
”Vi ved, at mange københavnere ønsker sig mere bynatur og en større biodiversitet. Byskoven bliver et helt unikt stykke bynatur, og det er et godt skridt på vejen mod vores mål om at plante 100.000 flere træer i København. Når det er sagt, mangler vi stadig at finde pengene til næste etape af skoven”, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

LÆS: 'Sådan kommer den nye byskov til at se ud': http://www.oravis.dk/index.php/orestad/5311-sadan-kommer-den-nye-byskov-langs-kalvebodlobet-til-at-se-ud

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk