Lystænding og juleposer klar i næste uge

julefest julelys byparken 2017 onlineJulen nærmer sig, og traditionen tro sparkes den i gang i Ørestad med lystændinger. På grund af forsamlingsforbuddet må arrangøren bliver der ikke musik, glögg og æbleskiver. Men en julepose, man kan tå med hjem. Også lys på hele Robert Jacobsens Vej.

Den første lystændingsfest er i Byparken i Ørestad City onsdag 25. november kl. 16.30. Her vil Grundejerforeningen Ørstad City som altid tænde lys i træerne i parken. Samtidig med at der trykkes på kontakten og træerne lyser op, håber grundejerforeningen at alle beboerne rundt om parken vil tænde lys på deres altaner.

Der vil i år ikke være et et telt med musik, glögg og tætpakket publium. I stedet har grundejerforeningerne i samarbejde med eventfirmaet 'All About A' lavet juleposer med materialer til hjemmelavede julepomponer. Så kan familierne tage workshoppen med hjem og gå i gang ved hobbybordet.  Der er endda lavet en vejledning til at lave pomponerne her.

Man kan hente sin julepose i GFS Ørestads pop-up-telt i Byparken kl. 16.30 - 18.00. Som noget HELT NYT plantes der i år et juletræ midt i Byparken. Der kan man hænge sin færdige pompom. I Ørestad Nord uddeles der også juleposer med pompon-materialer. Det foregår på Grønningen torsdag 26. november kl, 16.30 - 18.00.

Julebelysningen opsættes ligesom tidligere år i Byparken i city og på Grønningen og langs Universitetskanalen i Ørestad Nord. Dertil kommer der ekstra julebelysning i Ørestad Syd, nemlig julelys i træerne langs hele Robert Jacobsens Vej, fra molepladsen og hele vejen op til kanalpladsen. Også Kanalpladsen lyses op.

I Byparken tændes lysene onsdag d. 25. november kl. 16.30. Lysene i Nord og Syd tændes torsdag 26. november kl. 16.30.
Link til begivenheden i Ørestad Nord: https://www.facebook.com/events/833442140801325/
Link til begivenheden i Ørestad City: https://www.facebook.com/events/1205248926522575

Permanente Juletræer
Som noget helt nyt har Ørestad i år fået to bydelsjuletræer. To store Nordmannsgraner er  plantet i hhv. Byparken og Grønningen.

"Der er mange fordele ved at plante træerne i stedet for at vælge en midlertidig løsning. Først og fremmest skal de ikke kasseres på den anden side af julen, men får nyt liv i parkerne, hvor de rent æstetisk passer fantastisk ind. Som beboer vil man kunne få glæde af dem året rundt, år efter år," skriver GFS Ørestad.

Tanken om permanente bydelsjuletræer ligger i forlængelse af G/F'ernes "træplantningsstrategi". Træplantning er nemlig i forvejen en væsentlig del af byudviklingen, og der bliver løbende plantet nye træer fra Ørestad Nord til Syd. Træerne har til at starte med en højde på ca. 3,5 meter, hvilket er den højde, gartnerne har anbefalet, for at give træerne den bedste overlevelsesevne.

Sådan foregik lystændingerne i Ørestad i gamle dage:

2016: Lystænding i Ørestad Syd

2015: Lystændingsfest i Ørestad Nord er kommet for at blive

2013: Hyggelige fotografier fra lystænding i Nord

DEBAT:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk