Find de 'hemmelige´ steder i byen

Tusinder af københavnere strømmer ud i det gode vejr for at finde luft og sol. Desværre er det stadig nødvendigt at holde afstand til andre, og politiet opfordrer folk til at søge væk fra pladser og opholdsrum, hvor der er mange mennesker. Et nyt kort skal hjælpe folk hen til nye steder, som de måske aldrig har set før.

Det er By & Havn, som har produceret det nye kort over nogle af de åndehuller, som de nye bykvarterer i København har, og hvor det vil være muligt at kunne finde rum og plads til aktiviteter i det fri.
Kortet viser vej til gode fiskepladser, lege- og kunstoplevelser i  Byparken i Ørestad City, kanalvandring ved Sluseholmen og Fiskerihavnen og kælighedsstien i Nordhavn.

"Vi er glade for den store interesse, vi oplever for vores områder, især omkring havnebadene og badezonerne. Men pga. Covid-19 er vi nødsaget til at tænke nyt, så beboere og besøgende ikke stimler sammen, og der har vi fundet på dette kort, som er et innovativt forsøg på at give folk nye muligheder i de nye bykvarterer," udtaler adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn.

 

aandehuller byoghavn v2ÅNDEHULSDESTINATIONER:

NORDHAVN:

KRYDSTOGTTERMINALEN: Se København fra en ny vinkel fra udkigstårnet - eller på rulleskøjter langs den asfalterede kaj, der er halvanden kilometer lang.

FISKERIHAVNEN OG KÆRLIGHEDSSTIEN
Landskabelig sti med flot udsigt over Øresund og Nordsjælland. Fiskerihavnen er et charmerende minisamfund på det yderste hjørne.

YDRE NORDHAVN
Endnu et udkigspunkt og et grønt åndehul - og et godt mål for en lang cykeltur.

AMERIKA PLADS OG SØNDRE FRIHAVN
Moderne nordhavnskvarter med roligt havnebassin og lystbådehavn nær ’gamle’ Østerbro.

ØRESTAD:

KALVEBOD FÆLLED (NATURPARK AMAGER)
Her er højt til himlen. Oplev de store vidder, vådområderne og den selvgroede birkeskov.
Masser af plads (20 km2) til vandreture, fuglekig, løb, leg på naturlegeplads og cykling langs den kilometerlange, asfalterede kyststi.

AMAGER FÆLLED (NATURPARK AMAGER)
Nyd fælledens fantastiske, bynære natur med Grønjordssøen, skove og høje. Bestig det lokale ’Mount Anna’, og få et flot syn ud over København. To ’hjertestier’ på
3,4 km og 5,3 km. Se mere på hjerteforeningen.dk

GRØNNINGEN (ØRESTAD NORD)
Grønt åndehul ved Københavns Universitet, Søndre Campus og DR Byen. Find ro ved Den Landskabelige Kanal, som løber igennem området, eller benyt dig af træningspavillonen,
multibanen og de mange andre aktivitetsmuligheder.

BYPARKEN I ØRESTAD CITY
Fantastisk park, som er lige så stor som Ørstedsparken i Indre København. Her har du mange muligheder for leg, motion og afslapning. Otte aktivitetsøer med forskellige temaer, kunst, boldbaner og meget mere.

SYDHAVN:

SELINEVEJ
På kyststrækningen har du udsigt over åbent vand og det meste af det sydvestlige København. Sæt dig på voldene, og nyd udsigten, eller
snup en tur på hjul langs den lange, bilfrie asfaltvej.

SYDHAVNSTIPPEN
Sydhavnstippen er det perfekte sted til den kortere slentretur. Gå på opdagelse ad snoede grusstier, og se alpakaer og får græsse i det rolige landskab.

KANALVANDRING (SLUSEHOLMEN)
Tag på kanalvandring ved Sluseholmen, og oplev Københavns nye ”Venedig”. Moderne havneby
i kombination med rekreativt vandmiljø. Kryds den gamle sluse til Amager, og find dig selv i et gammelt fiskersamfund. Her ligger også en idyllisk natursti langs havneløbet, som i sommerperioden bugner af frugttræer og bærbuske.

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk