søndag 5 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

"Jeg er nødt til at skabe nogle små hverdagseventyr"

martin paldan cycling copenhagenCykel-eventyrer Martin Paldan er manden bag en række events i Naturpark Amager, hvor fremmede mennesker mødes og bager pandekager over bål. 

"Vi er midt i at definere hvad Naturpark Amager er for et sted. Det er så nyt derude, at det ikke er låst fast i hvad det egentlig er endnu."

Ordene er Martin Paldans. En blandt de mange, der jævnligt benytter sig af naturparkens åbne vidder, stier og shelterpladser. Blandt andet når han afprøver nye former for outdoor aktiviteter, der for hans vedkommende oftest omfatter en cykel. 

Det seneste år har den 47-årige fotograf, cykelentusiast og outdoor eventyrer taget initiativ til en række løst planlagte meet-ups. Via sine sociale mediekanaler lancerer han begivenheden med et tidspunkt og et sted, og så er det blot op til alle interesserede at møde op og deltage.

Skaber regler undervejs

Blandt andet har Martin Paldan to pandekage meet-ups på samvittigheden, hvor folk møder op ved et af naturparkens shelters og pandekager sammen. Det tredje afholdes 22. marts ved shelterpladsen Sneppen på Kalvebod Fælled. 

"Vi samles bare - det er ikke mig, der laver pandekager til folk. Det er ikke et event, hvor man skal melde sig til. Du skal ikke forvente noget og jeg stiller mig ikke op og taler om regler og den slags. Dem skaber vi bare undervejs," fortæller Martin Paldan.

Alle har egne pander og pandekagedej med, Paldan sørger for brændet og så har man bare en hyggelig eftermiddag sammen. 

Ideen startede med Paldans private familieture til Naturpark Amager, som altid foregår på cykel og efterhånden fandt han ud af at det var nemt at medbringe en pande og en cykeldunk med pandekagedej. En af turene foregik med forældrene, der var så ovenud begejstrede, at tanken om at brede det ud til flere, lå lige for. 

Martin Paldans events er ikke noget man kan tilmelde sig. Og de lanceres altid på hans instagram kanaler CyclinginCopenhagen og Yellowhatphoto og breder sig derfra. 

"Jeg laver pandekager på det her tidspunkt. Har du også lyst til at lave pandekager samtidig, så kom og vær med. Vi samles bare," smiler han.

Derfor stiller han sig heller ikke op og taler om regler og den slags. Det skaber gruppen bare undervejs. 

Vil inspirere flere til at bruge naturen aktivt

Og om der kommer fem eller 25 forbi eventen, er mindre afgørende for Martin Paldan. 

Til gengæld håber han at kunne inspirere andre på samme facon, lige så vel som hans egne ideer også er baseret på ideer fra outdoor- og cykelmiljøet: 

Det er fint med de store rejser og oplevelser, men vi skal også huske at der ligger masser af oplevelser lige uden for døren og jeg er altså nødt til at skabe nogle små hverdagseventyr, fortæller han.

Derfor håber eventyreren at andre kommer med ud og opdager hvor nemt det er: 

Med lidt inspiration fra et meet-up, arrangerer nogle af deltagerne måske i næste weekend selv en tur med familien, slutter Martin Paldan. 

Er du interesseret i at deltage i næste pandekage meet-up 22. marts, finder du de praktiske detaljer på www.cyclingincopenhagen.comFølg Martin Paldan på Instagram: @yellowhatphoto og @cyclingincopenhagen 

Deliro er vild med at cykle

 

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: