God og nem hverdagsmad: Februar

opskrift polenta op kaalFremover vil kok Rasmus Kofoed Christensen give enkle opskrifter, som både er lækre og lige til at gå til:

Polentagrød med kål og syltede løg
Opskrift til 2 Personer

Polentagrød:
1 stk. almindeligt løg
1 stk. fed hvidløg
2 dl. polenta (ikke en grov)
0,5 dl. mælk
35 gr. revet ost (gerne vesterhavsost)
35 gr. smør
Salt
Peber
Olie
Eddike

Løg og hvidløg, hakkes fint og svitset i en gryde i lidt olie. Kom herefter mælk i gryden og kog op. Når mælken koger tilsættes polentaen. Under omrøring koges ”grøden” i 4-5 minutter. Konsistensen skal være blød og cremet. Bliver den ”tør” i gryden tilsættes lidt vand. Når grøden har passende konsistens, røres smør og ost i grøden. Smag til med salt, peber og lidt eddike.

Syltede løg:
2 stk. salatløg
100 gr. sukker
110 gr. eddikke

Kog eddike og sukker op. Pil løget og skær det i små både. Hæld den kogende eddike lage over løgene og lad dem trække i 3-4 timer. Dette kan med fordel laves dagen før. (Opskriften er til mere end 2 personer, men de syltede løg smager også godt til meget andet end polentagrød.)

Kål:
100 gr. rosenkål
50 gr. grønkål eller violetgrønkål
Olie, Salt
Skær det nederste af bunden af rosenkålene, og pil dem ud i de enkelte blade. Det er lidt af et arbejde, men det hele værd. Skær grønkålen fra stokken og pluk dem ud i lidt mindre stykker.
Skyl kålene godt og dryp af. Varm olie op i en gryde, når olien er varm svitses grønkålen til den får farve. Tag gryden fra varmen og tilsæt rosenkålsbladene. Smag til med salt og servér straks.

Tilbehør:
Kan toppes med: Friske krydderurter, hakkede saltede mandler, lidt revet citronskal eller måske et pocheret æg. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Opskrift af : Rasmus Kofoed Christensen. Instagram: @rasmuscowfoot

Når Rasmus ikke skriver opskrifter arbejder han til dagligt i Social Cantina i Brønshøj, som blev årets kantine 2018. Han driver, sammen med en ven firmaet Højborg x Kofoed, der blandt andet laver fine-private-dining. Rasmus har baggrund fra nogle af landets bedste restauranter og var fra 2014 – 2017 på Det Danske kokkelandshold.

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk