tirsdag 21 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Ørestad-gin med urter fra Kalvebod Fælled

gin 01Iværksættere i Ørestad Syd har høstet urter fra Kalvebod Fælled til helt ny gin

• En gin brygget på urter indsamlet på Kalvebod Fælled? Tjah, hvorfor ikke... Især når man bor i 8tallet og dagligt kigger ud på det fantastiske naturområde.
Det var baggrunden for, at Frederik Stentoft Berling og Søren Jessen tog sankeposen med på fælleden og begyndte at samle ind til fremstilling af gin baseret på lokale urter og bær. Gin-huset Urt Gin var født. Den seneste gin har de valgt at kalde Vildnis.
“Vildnis opstod som idé, da vi gerne ville se, hvad man kunne med det fantastiske spisekammer, som vi har lige uden for døren i Ørestad. Kan vi med det benspænd, at det skal være en lokal gin, lave noget med smag af Fælleden. Det, synes vi selv, er lykkedes meget godt. For eksempel er en klassisk smag i gin citrus, så i stedet for citron har vi brugt havtorn. Stadig gin, men med et tvist,” forklarer Frederik Stentoft Berling.
Vildnis er fremstillet i to såkaldte batch på tilsammen 230 flasker, som begge er blevet udsolgt i løbet af kort tid.
Ja, det sidste batch, der blev sat til salg i december måned, blev udsolgt på kun seks dage.

gin 04Gin-serie
Urt Gin har indtil videre sat tre hjemmebryggede gins på markedet. Ud over Vildnis har de fremstillet en Hyld Gin, der også er baseret ingredienser indsamlet på Kalvebod Fælled. Den er så frisket op med lidt citron, lime og appelsin og er et godt bud på smagen af dansk sommer. Endelig har gutterne brygget en gin, de kalder Orient, hvor ingredienserne kommer mange forskellige steder fra.
Frederik Stentoft Berling peger på, at det kun er små mængder bær og urter, der indsamles til brygningen.
“Konceptet med Urt gin er også, at det skal være noget, der kan laves år for år, og smagen afspejles i årstidernes skiften, så derfor skal naturen respekteres. I Danmark er det lovligt at plukke urter, men ikke at grave dem op, og så er huskereglen, at man må plukke en posefuld,” fortæller han.

Familieforetagende
Det er lidt et familie foretagende, som står bag Urt Gin. Frederik og Søren har fundet på ideen og brygger de forskellige gins. Søren er kæreste med Frederiks lillesøster og dermed Frederiks svoger. Frederik arbejder til dagligt med politik og kommunikation. Søren er uddannet kok og er daglig leder for en virksomhedskantine med 500 spisende gæster.
Designet er lavet af Frederiks anden svoger, Bjørn, som har sin egen virksomhed Studio Bjørn Ortmann, som laver grafisk design til f.eks. bøger og magasiner.

Sådan nydes din lokale gin bedst
Ifølge opskriften på flaskens bagside nydes Urt Vildnis bedst ren med is som martini eller som gin & tonic.
“Generelt om gin & tonic skal der bruges rigeligt med is og rigelig gin. Den skal være kold, men stadig smage af noget. Af tonic anbefaler vi en relativ neutral tonic uden for meget smag, da Vildnis i sig selv har masser af blomst og bær i smagen. Og så er farven i glasset værd at nyde i sig selv,” smiler Frederik Stentoft Berling.
Nye sendinger på vej
Næste gin fra Urt vil også være en lokal gin - nemlig en slåen gin, som forventes klar i det tidlige forår. Desuden bliver der snart lavet et nyt batch af Urt Orient og så gentages succesen med Urt Vildnis til næste efterår, når naturen har produceret de smagfulde ingredienser.

Følg med på Facebook 'urtgin', hvornår de næste flasker Urt Gin er til salg.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme