lørdag 20 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Pocherede pærer

opskrift paereJeg elsker at lave desserter med både æbler og pærer, fordi de mange sorter har så forskellige smagsindtryk og konsistenser

Pocheret pære er en dessertklassiker, og jeg ynder at lave den netop i efteråret, da sæsonen er ved at være slut. Som regel laver jeg rigeligt, for pærerne holder sig ganske fint, når de først er tilberedt, og de er fantastiske at tage frem, når den søde tand trænger til lidt lunt i efterårskulden. Kom dem i et sylteglas, eller en anden lufttæt beholder og opbevar dem i køleskabet.

Og ikke nok med at pocherede pærer smager fremragende i sig selv. Med den kolde tid vi går i møde kan det også være virkelig lækkert at komme pærerne i en omgang hjemmelavet gløgg.  Så velbekomme!

Pocherede pærer med rørt creme fraiche
Opskriften er til 6 personer

Pocherede pærer:
6 Clara Frijs pærer
2 dl. hvidvin
200 g. sukker
2 dl. vand
1/2 vaniljestang
2 stk. stjerneanis
1 kanelstang
 
Start med at koge sukker og vand op med de tørre krydderier. Når sukkeret er smeltet og ”sukkerlagen” koger, tilsættes hvidvin og der skrues ned, så lagen nu kun simrer. Det er vigtigt at det ikke koger, men at man nogenlunde rammer punktet lige inden det gør.

Skræl herefter pærerne – gerne med en tyndskræller. De skrælles fra top til bund, så opnår man det flotteste resultat (lad i øvrigt både top og bund sidde på pærerne). Når de er skrællet kommes pærerne ned i ”sukkerlagen”. Start med at pochere dem i 10 minutter. Størrelsen på pærerne kan variere, så det er bedst at teste dem med en urtekniv eller en kødnål. Når kniven eller nålen slipper pæren er den færdig. Jeg kan personligt bedst lide at der stadig er lidt bid tilbage i frugten.

Når pærerne er færdige, tages de op fra ”sukkerlagen” og både lage og pærer kommes hver for sig i køleskabet. Når begge dele er afkølet, kommes pærerne ned i lagen igen. Herfra er de klar til servering, og kan sagtens lunes og serveres som de er.
 
Rørt creme fraiche:
2 dl. creme fraiche 38 %
20 g. flormelis
1/2 vaniljestang
1 citron (både skal og saft)
 
Pisk creme fraichen med korn fra den halve vaniljestang, flormelis og skallen fra citronen. Creme fraichen piskes ligesom piskefløde. Når cremen er luftig og tyk, tilsættes saften fra citronen, og cremen er klar til servering.
 
Retten kan pyntes af med lidt revet chokolade og lidt citronmelisse.

Kok Rasmus Kofoed Christensen bor i Ørestad. Han er med på Det Danske Kokkelandshold og Bronzevinder ved OL 2016 (varmt køkken), Bronzevinder ved Årets Kok 2016.
Lige nu arbejder Rasmus for Højborg x Kofoed (HØKO I/S) i et socialt madprojekt i Københavns Kommune.
 Instagram: @rasmuscowfoot

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme