tirsdag 16 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

2000 kom til Kongelundsfortet

kongelundsfortet outdoor1Med mere end 2000 besøgende var Kongelundsfortet fuld af liv i weekenden. I forbindelse med den årlige outdoor-inspirationsdag, ”Kongelundsfortet i bevægelse”, var det muligt at prøve mere end 20 forskellige outdooraktiviteter

Selv om militæropgaverne for længst er flyttet andetsteds, er der stadig masser af liv på det gamle Kongelundsfort. Med sin smukke kombination af skov, voldgrav og mosbegroet beton lokaliseret mellem Kongelundsskoven og Østersøen, udgør Kongelundsfortet en fantastisk platform for outdooraktiviter, med en snert af historie, for borgere i Københavnsområdet.

kongelundsfortet outdoor2Kongelundsfortet i Bevægelse
I lørdags havde Kongelundsfortet og deres samarbejdspartnere for tredje år i træk inviteret til deres årlige outdoor inspirationsdag, ”Kongelundsfortet i Bevægelse”. Både vejret, børnelatteren og aktiviteterne gik op i en højere enhed. Fordelt over fortet var der et udbud af ca. 25 outdoor-aktiviteter, arrangeret af de lokale idræts- og kulturforeninger, hvor man blandt andet kunne prøve stand up paddling, spejder aktiviteter, mountainbiking, moderne femkamp, komando kravl eller opleve en hjort blive flået, grillet og spist. Projektleder på Kongelundsfortet Christina Valskov vurderer, at der var omkring 2200 deltagere på dagen, hvoraf størstedelen var børnefamilier.

En stor tiltrækningsradius
Dagen tiltrak ikke kun de lokale borgere fra Dragør og omegn, men derimod folk fra hele Amager. Blandt andre havde Morten, Malou og deres tre børn fra Ørestad fundet vej derud. De var blevet opmærksom på dagen gennem Facebook. En af de aktiviteter, de prøvede sammen som familie, var skattejagt på fortet.
”Vi har ikke adgang til mange outdoorfaciliteter, hvor vi bor, så nu er vi ude for at se, hvad der sker her”, fortæller de.
Det er et billede, som projektleder Christina Valskov godt kan genkende.
”Jeg oplever, at der kommer besøgende fra Dragør, fra Tårnby og også fra København og omegn ud til Kongelundsfortet. Der er ikke så langt som folk havde troet, og der er offentlig forbindelse herud. Her er både natur, hav og skov, og så er der fortet, som har kultur og historie. Det tror jeg tiltaler mange. Det er en lille kulturel perle, der ligger naturskønt.”

kongelundsfortet outdoor3Foto: Størstedelen af de besøgende til ”Kongelundsfortet i bevægelse” var børnefamilier ligesom denne familie fra Ørestad.


Kongelundsfortet er et samarbejde mellem Dragør Kommune og DGI Storkøbenhavn. Det er en del af Naturpark Amager og støttet af Nordea fonden. 

Er du interesseret i at vide mere om deres aktiviteter, kan du læse mere på deres Facebookside: www.facebook.com/kongelundsfortet
Kongelundsfortet er et samarbejde mellem Dragør Kommune og DGI Storkøbenhavn. Det er en del af Naturpark Amager og støttet af Nordea fonden. 

Er du interesseret i at vide mere om deres aktiviteter, kan du læse mere på deres Facebookside: www.facebook.com/kongelundsfortet

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme