lørdag 20 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Kardemommesnurrer

opskrift snurrerBageriet Juno på Østerbro er blevet kendte på netop denne lille søde sag, og de smager fuldstændig fantastisk. Jeg har eksperimenteret med min egen opskrift, og det er faktisk lykkedes rigtigt godt. Så den syntes jeg, at jeg ville dele med jer

Opskriften giver temmelig mange kardemommesnurrer, og snurrerne er klart lækrest at spise på dagen, og endnu bedre lige efter de er bagt. Men de kan sagtens fryses og lunes i ovnen igen inden de skal nydes.
 
Nogle specialforretninger forhandler kardemommekerner (de sorte kerner der er inde i kardemommekapslerne) man kan tilsætte et par gram,af de hele kerner direkte i dejen eller remoncen. Det giver en koncentreret kardemommesmag og en dejlig varme.
 
Velbekomme!

Dejen
5 dl. mælk (gerne sødmælk)
50 g. gær
1 æg
1 kg. hvedemel
155 g. rørsukker
8 g. salt
15 g. stødt kardemomme
150 g. smør
(1 æg til pensling)

Remonce
200 g. smør
200 g. rørsukker
15 g. stødt kardemomme
5 g. stødt kanel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, mel, rørsukker og kardemomme. Ælt dejen til den er helt glat i overfladen. Dette gøres nemmest på en røremaskine ved lav hastighed, men kan godt gøres i hånden det tager bare lidt længere tid.

Herefter skæres smørret i små tern og tilsættes dejen sammen med salt. Dejen æltes igen til den er fast og glat – nærmest blank i overfladen. Når den er det, skal den hvile ved stuetemperatur i en time med et klæde over.

Efterfølgende slås dejen ned igen og den kommes i en beholder med låg og sættes i køleskabet i 1 ½ time. På den måde bliver dejen nemmere at arbejde med, samtidig med at den stadig hæver.
 
Imens dejen hviler, æltes remoncen sammen. Smør og sukker æltes sammen og tilsættes kardemomme. Man kan godt ælte remoncen ”lun”, men det er nemmere, hvis smørret har stået ude på køkkenbordet i 30 minutter inden brug.
 
Herefter rulles den færdighævede dej ud på et meldrysset bord. Rul den ud i en firkant, så dejen er cirka to centimeter tyk. Smør så remoncen jævnt ud over dejen.

Jeg prøver her at  forklare hvordan snurren foldes, så godt jeg kan. Men det kommer næsten af sig selv, når man først har dejen i hånden:

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du nu har en dej med tre lag. Rul dejen ud igen i en firkant til den er ca. 1½-2 centimeter tyk. Skær så to centimeter brede strimler af dejen.

Strimlerne snos forsigtigt ved at dreje dem modsat i hver ende. Den snoede dejstrimmel tages op med begge hænder, og snoes to gange om den ene hånds pegefinger og langfinger. Den sidste dejsnip lægges hen over de to snoninger, og placéres mellem din pegefinger og langfinger. Træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i “snurren”.

Kom snurrerne på bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter. Herefter pensles de med et pisket æg og bages i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 14 minutter.

rasmus kofoed christensenKok Rasmus Kofoed Christensen bor i Ørestad. Han er med på Det Danske Kokkelandshold og Bronzevinder ved OL 2016 (varmt køkken), Bronzevinder ved Årets Kok 2016.
Lige nu arbejder Rasmus for Højborg x Kofoed (HØKO I/S) i et socialt madprojekt i Københavns Kommune.
 Instagram: @rasmuscowfoot

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme