søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

FDF Spejderne i Tårnby har lagt branden i 2011 bag sig

fdf spejder taarnby 01Da FDF Tårnbys kredshus Højborg brændte 5. januar 2011, kunne det have været kredsens undergang. Spejderne stod uden lokaler og grund, uden materialer og lejrudstyr. Og der var kun et halvt år til landslejren

• Allerede mens brandtomten på Løjtegårdsvej ulmede, tog bestyrelse og gamle venner af kredsen fat, og hurtigt fik de lov at bruge lokalerne i vandtårnet på nabogrunden. Desuden startede et langt og sejt træk med at få styr på resterne og forsikringsforholdene, så man kunne få tegnet og bygget et nyt kredshus.
1½ år senere stod det nye hun Højborg færdigt – et hus med højt til loftet og de lokaler og hemse, som havde manglet tidligere. Det lykkedes også at skaffe finansiering til nyt lejrudstyr, så spejderne kunne tage på Landslejr i 2011.

fdf spejder taarnby 02Bålhytte og brændeskur
Selv om det nu er 6 år siden at dørene åbnede til det splinter nye kredshus, så var huset ikke helt bygget færdigt.  Der var ikke penge til at få sat udhængsbrædder på husets fire overdækkede indgange, men alligevel startede FDF-måderne i  et meget lækkert kredshus.
Bestyrelsen var og er meget fokuserede på at søge fonde og puljer, så nye ideer kan realiseres. I 2015 fik kredsen således tilskud til en bålhytte, som gav nye muligheder for at afholde bålaktiviteter hele året rundt.
I januar 2018 blev kredshuset endelig bygget færdigt. Forældreforeningen har de sidste mange år samle penge ind ved forskellige arrangementer, og det gjorde at der kunne komme udhængsbrædder under alle fire udhæng, samt spot og lys på gavlene på kredshuset.           
Nu kan der afholdes udemøder hele året, også i de mørke aftentimer.
Forældreforeningen har også givet støtte til den nyeste bygning: Et brændeskur til tørt brænde og tørre rafter. Brændeskuret blev indviet mandag 16. april 2018. Medlemmer og forældre fik pølser og brød, og efter en lille tale blev den røde snor blev klippet over og brændehuset budt velkommen i FDF Tårnby.

Det gode forældresamarbejde
"Vi går meget op i det gode forældresamarbejde. Det gælder de ugentlige møder, men også når vi skal på weekendture, hvor vi har brug for forældre der kan køre bagage, hen hvor vi skal holde weekend, eller være 'tanter eller onkler' i vores køkken når vi er på weekend eller landslejr. Har vi oprydning i Højborg eller skal der køres affald på genbrugspladsen, er det også forældrene vi kontakter, og der er altid nogle der har tid til at hjælpe," fortæller kredsleder i FDF Tårnby, Christina Hamburger Plæhn.  
Den 1. september skal spejderne sælge FDF-lodsedler og der er forældre og bedsteforældrene også inviteret med. De kan gå med deres barn/børn ud at sælge lodsedler eller bliver i Højborg og lave praktisk arbejde. Kl. 13.00  er der fælles frokost for alle som har deltaget.

Ledere med idéer
Som i mange andre FDF kredse er der hele tiden brug for nye ledere til de ca. 75 børn, som er indmeldt i kredsen.
Vi er en kerne af ledere, som virkelig brænder for det gode børnearbejde på møder og lejre. Vi har stor kreativitet og mod til at afprøve nye ting," siger Christina Hamburger Plæhn.  
Da sæsonen begyndte i august 2017, kunne hun med stor glæde udnævne fem nye ledere i kredsen. Det var tidligere medlemmer som nu var blevet 18 år, og nu er ledere på lige fod med de øvrige ledere.  
"Det er fantastisk at få mulighed for at uddele den ledererklæring, som man skal have for at bliver leder i FDF, til de unge mennesker, som har været med i FDF Tårnby i mere end 10 år. Det er jo mere end halvdelen af deres liv de har brugt som FDF´ere", siger hun stolt.  

Mærke på skjorten
To gange om året gør FDF'erne meget ud af at fremhæve børnene og de unge. Det er når de kommer hjem fra en juleweekend og tager direkte videre til gudstjeneste i Skelgårdskirken, og til sommerafslutningen, som bliver afholdt med fællesspisning i Skelgårdskirken.
Her udnævnes alle dem, som har jubilæum. ved dette års sommerafslutning var der både 5 års, 10 års, 15 og 25 års jubilæer.
"Det er vi som ledere og bestyrelse meget stolte af, for det betyder jo, at det lederne synes er sjovt at lave, nogle gode børne/unge møder, fede weekendture og ikke mindst Landslejr som afholdes hver 5. år, ja, det synes vores medlemmer også er fedt, når de med stolthed kan sætte et mærke på deres skjorte, med det antal år de har været med i FDF Tårnby."

Ingen venteliste
Der er ingen venteliste i FDF Tårnby. Man kan få et FDF-klippekort på 3 møder, og efter det, skal man meldes ind i kredsen. Der er et indmeldelsesgebyr på kr. 150,00. Kontingentet er kr. 450,00 pr. ½ år.

FDF Tårnby, Løjtegårdsvej 232 (ved vandtårnet)
Følg os på facebook, FDF Tårnby eller på vores hjemmeside.
eller kontakt kredsleder Christina Hamburger Plæhn
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme