lørdag 20 juli 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Et sødt dessertminde

opskrift banandessert 5402Om sommeren da jeg var barn, og mine forældre havde gæster til grillhygge, sluttede måltidet altid af med en grillet banan med brun farin, cognac og vaniljeis

 

Børnene måtte også gerne få én – uden cognac og med ekstra meget is. Hvordan noget så simpelt kan smage så godt ved jeg ikke. Men kombinationen mellem noget brandvarmt og noget iskoldt har altid været en af mine favoritter i det søde køkken. Når desserten i øvrigt rummer et karamelliseret element, kan det simpelthen ikke gå helt galt. Sommerblomsterne i opskriften er et lille tvist på mit dessertminde, og giver retten lidt mere dybde, som især klæder vaniljeisen rigtig godt. Måske kan det også blive en tradition med grillede dessertbananer i jeres familie. Velbekomme!

Grillet banan med cognac, vaniljeparfait og sommerblomster
Opskriften er til 4 kuverter

Grillet Banan med cognac
4 bananer
4 spsk. brun Farin
4 cl. cognac
 
Bananerne grilles ved lav varme, enten ved eftervarme fra kulgrill eller ved indirekte varme på en gasgrill. Bananerne er færdige, når de er kulsorte og let bløde. (cirka 6 minutter på hver side under låg). Tiden kan variere alt efter bananernes størrelse. De må ikke være helt smattede, så man må mærke sig frem. Når bananerne er færdige skæres et snit på den lange led af dem, og de fyldes med brun farin og cognac (er man glad for cognac, kan man godt give bananerne lidt ekstra). Herefter serveres de straks.

Vaniljeparfait og sommerblomster
6 æggeblommer
1 vaniljestang
125 g. sukker
750 ml. piskefløde
 
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer helt hvidt (der må ikke være sukkerknas tilbage i massen). Massen vendes forsigtigt sammen med letpisket piskefløde (er fløden pisket for meget vil isen krystallisere under indfrysning). Fyld den samlede ismasse i ønskede forme f.eks. af silikone. Isen kan også sættes i en foret rugbrødsform og skæres ud i skiver lige inden servering. Massen skal fryse i minimum 5 timer, så den kan sagtens laves dagen før. Når den skal spises tages den ud 4-5 minutter inden servering og pyntes med blomster.
Sommerblomsterne skyldes grundigt og klippes eller skæres i små fine mundrette stykker. Jeg brugte hybenrose, hyldeblomst og tagetesblomst.

rasmus kofoed christensenKok Rasmus Kofoed Christensen bor i Ørestad. Han er med på Det Danske Kokkelandshold og Bronzevinder ved OL 2016 (varmt køkken), Bronzevinder ved Årets Kok 2016. Han har deltaget i utallige andre konkurrencer og arbejdet på nogle af Danmarks bedste restauranter.
Lige nu arbejder Rasmus for Højborg x Kofoed (HØKO I/S) i et socialt madprojekt i Københavns Kommune. Instagram: @rasmuscowfoot

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme