søndag 19 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Grilltid

opskrift hjertesalatMan kan ikke gå mange meter i Ørestad ved aftensmadstid, uden at næsen fanger duften af grill og røg. Kød, grøntsager, fisk og pølser med forskellige marinader syder over de brandvarme kul og fylder luften med krydrede og smagfulde aromaer

Sommeren er over os, og derfor vil jeg over de næste par indlæg komme med et par grillopskrifter. Tanken er at det skal være så nemt og lækkert som muligt, så man skal endelig lade sig inspirere.
Et tip, som ikke kun gælder grill, er at salte kødet inden det steges, gerne dagen før (gælder ikke hakkekød). Giv f.eks. bøfferne lidt salt på begge sider dagen før. Så trænger saltet godt ind i kødet, og det syntes jeg giver det bedste resultat. Især til bøffer eller koteletter.

Timiansaltet okse-ribeye med grillet hjertesalat og kartoffelpakker
Opskriften er til 4 kuverter

opskrift kartoffelpakkeKartoffelpakker:

800 g små kartofler (gerne nye)

100 g smør

4 fed hvidløg
Peber

Salt

Krydderurter (f.eks. Løvstikke, timian, salvie, rosmarin)

Stanniol (4 stykker, af en god størrelse)

Kog kartoflerne til de er al dente (der skal stadig være bid i dem), dette kan godt gøres dagen før, eller tidligere på dagen. Halver de kogte afkølede kartofler og fordel dem på de 4 stykker stanniol. Fordel smør og hvidløg i pakkerne og kom de skyllede krydderurter ved. Fold stanniolen om fyldet og grill dem på indirekte varme (eller ved lav varme) i ca. 10 minutter. Serveres straks.

opskrift hjertesalatGrillet hjertesalat:

2 stk. hjertesalat

1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico

Salt

Krydderurter til pynt

Salaten skylles grundigt. Herefter skæres, det helt yderste af stokken af (her snakker vi ca. 1 mm). Stokken skal forblive på for at få salaten til at holde sammen.

Del salathovedet på langs lige i midten. Grill salaten på skærefladen, direkte på en varm grillrist i ca. 2 minutter. Salaten skal være lidt branket. Kom olivenolie og balsamico på den grillede salat, pynt eventuelt med diverse krydderurter og servér straks.

opskrit grill ribeyeTimiansaltet okse-ribeye:

4 stk. bøffer af ribeye (ca. 250 g pr bøf)

15 g salt

1 bdt. timian (gerne fra potte, da de er blødere)

Skyl timianen og pil derefter bladende af stilkene. Køber du en ”blød” timian (blød timian findes, som regel i potter og har ikke de grove stilke, som almindelig timian har, kan du nøjes med bare at nippe toppene af, og hakke den nederste del. Blend herefter timianen med salt. Tør bøfferne godt af med køkkenrulle, fordel timiansaltet på begge sider af dem og lad så bøfferne hvile i minimum 3 timer og gerne til dagen efter. Ved grillen drysses eventuel overskydende salt af bøfferne, og de grilles efter ønske og evne.

En bøf på 250 g skal have ca. 3 minutter på hver side og derefter trække i ca. 10 minutter for at være medium rare. Dette kan imidlertid variere fra en type kød til en anden og afhænge af tykkelse osv. så hellere føle sig frem.

rasmus kofoed christensenKok Rasmus Kofoed Christensen bor i Ørestad. Han er med på Det Danske Kokkelandshold og Bronzevinder ved OL 2016 (varmt køkken), Bronzevinder ved Årets Kok 2016. Han har deltaget i utallige andre konkurrencer og arbejdet på nogle af Danmarks bedste restauranter.

Lige nu arbejder Rasmus for Højborg x Kofoed (HØKO I/S) i et socialt madprojekt i Københavns Kommune. Instagram: @rasmuscowfoot

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme