tirsdag 11 december 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Børn planter de første træer i byskoven

150 skolebørn og Københavns Naturskole har plantet de første 900 af de 25.000 træer, som skal vokse op i Byskoven ved Selinevej

• 7. november plantede elever fra 1. klasse på Guldberg Skole 900 frugttræer og buske i den nye Byskov på Selinevej. De gravede huller plantede små skovæble, hindbær og solbærbuske - med lidt hjælp fa Teknik- og Miljøforvaltningen.
Københavns Naturskole har bidraget til udformningen af skoven, så skoven kan fungere som læringsplatform for skolebørn. Skolebørn har også deltaget i undersøgelser og design. Så det var helt naturligt at de skulle være med til at plante de første træer og buske i det, der med tiden kommer til at være den nye madskov  'CPH Food Forest', hvor københavnerne kan gå på opdagelse og høste bær, nødder og frugter.

50.000 træer skal plantes
Madskoven er en del af første etape af byskoven, hvor der i alt plantes 24.000 træer. Resten af træerne bliver plantet i foråret 2018.
Ved efterårets budgetforhandlinger på rådhuset fandt politikerne 4,2 mio. kroner  til at starte anden og sidste etape af skoven, som vil blive plantet i foråret 2019. Anden etape af byskoven med endnu 25.000 træer og buske.
Anden etape kommer til at indeholde forskellige egearter, ægte kanstanjetræer med spiselige kastanjer, valnøddetræer og hassel. Samtidig indretter forvaltningen også en klatreskov, hvor egetræerne vil have lave, brede grene, som børnene kan klatre i. De nye penge skal også bruges på etablering af stier, bålpladser, parkeringsmuligheder, samt drift af skoven.

20 fodboldbaner
Samlet set kommer byskoven til at dække 14 hektar, eller omkring 20 fodboldbaner.
”Når byskoven står færdig, bliver det Københavns største sammenhængende skov, så den er et vigtigt skridt på vejen mod et grønnere København med flere træer og mere natur”, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).
Skovens indretning er udviklet i samarbejde med københavnere, danske og svenske eksperter og uddannelsesinstitutioner, herunder Københavns Universitet og Sveriges Landbrugsuniversitet.

Blomsterlund i 2018
Hele skoven er færdigplantet i løbet af 2019.  I de kommende år vil træerne dog være ret små, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen. Men byskoven vil alligevel være en tur værd. Der bliver nemlig sået blomster på et område svarende til 100.000 kvadratmeter, hvor københavnerne til næste sommer kan komme forbi og samle sig en buket.  Samtidig etableres der i løbet af foråret bålpladser.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme