tirsdag 11 december 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Urbanplanen skruer op for lys og varme

urban lysfest 9921Urbanplanen inviterer  hele byen til Lysfest 11. november, hvor en hemmelig del af Remiseparken indhyldes i lys, røg og toner fra de varme lande

"Vinteren har selvfølgelig sin charme med glitrende snefnug, fine solopgange og rimfrost, men for det meste er det bare gråt og klamt. Derfor vil vi gerne bringe lidt varme og sommerstemning ind i november.”

Sådan siger Simon Hansen fra Partnerskabet, der står for årets lysfest i Urbanplanen i samarbejde med lokale institutioner og beboerne i området. 
Stemningen sættes af DJ Ras Money, som vender plader, der leder tankerne hen imod palmer og solskin. Maden indtages ved langborde under lysende strandparasoller og en ilddanser laver brandvarme tricks.  

Hybrider og lokal hyldest

Byens bedste lysfolk fra 'Obscura Vertigo', kendt for deres instagram-venlige installationer f.eks. fra Ofelia Plads, indhylder Københavns længste tunnelrutsjebane i røg og lys og bygger en særlig laser-LED-hybrid til festen. 


'Afterglow' er en anden lysinstallation, der inviterer gæsterne til selv at skabe lyset på træer og buske ved hjælp af en særlig teknologi. 


Den lokale kunstner, Maria Lau Krogh, er også på banen med en stedsspecifik installation, der hylder det gode liv i Urbanplanen.


Op til lysfesten har over 200 børn fra Peder Lykke Skolen, Dyvekeskolen, Børnehaven Peder Lykkes Vej, idrætsinstitutionen Hoppeland og flere forskellige klubber været med til at producere lanterner til festen. Dem kan man finde på et af parkens store træer.


Ud over lysoplevelser kan man også tanke op til maven. Beboere fra Urbanplanen laver maden, som kan nydes ved langbordene. Skoleelever fra Højdevangen sælger hjemmemostet æblejuice og christianshavnerbaren Vang & Barfred mixer lækre cocktails.

Blå blink og ridderborg
Remiseparken er oprindeligt opført som Københavns første legepark, og også til lysfesten er der fokus på leg. Den bemandede legeplads, Byggeren, holder længe åbent med bålhygge, popkorn og leg i den oplyste ridderborg. Derefter kan ungerne lave lysende fugle ud af genbrugsmaterialer i Nild Regouts krea-værksted eller prøve den oplyste tunnelrutsjebane.


Et af Lysfestens formål er at sætte fokus på tryghed i årets mørke måneder. Derfor triller lokalpolitiet også ind i parken med de blå blink og mulighed for at ungerne kan prøve at sidde i politibilen. 


Festen afholdes i Remiseparken, lørdag 11. november fra kl. 17-20. Byggerens aktiviteter starter allerede kl. 15. Adgang fra Peder Lykkes vej 71-73 eller knapmagerstien. Gå efter lyset.
Alle er velkomne og der er gratis adgang. 
Se hele programmet på www.urbanplanen.com eller søg på Lysfest / Amager 2017 på Facebook.Festen er støttet af Urbanplanens tryghedspartnerskab og Partnerskabet, 3B.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme