lørdag 26 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Ishockey VM 2018 søsætter skoleprogrammet ”Grib Pucken”

ishockey skoejtehal 9231Når ishockey VM i maj 2018 kommer til Ørestad og Herning, vil det være den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde. Forberedelserne hertil er mange, og et at de tiltag organisationen bag VM ruller ud, er skoleprogrammet Grib Pucken

Hovedingrediensen i Grib Pucken er et tværfagligt undervisningsmateriale målrettet 5.-6. klasser på skoler landet over. Materialet er tiltænkt emneuger, fagdage eller mindre faglige forløb og byder på skoleopgaver og masser af aktivitet. Det hele kulminerer til maj næste år, når klasserne får mulighed for at opleve en VM kamp, ligesom tanken er at skabe et samlingssted ved de to areaner, Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning, hvor klasserne kan udstille deres kreationer.
     
Formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, glæder sig meget over tiltaget.

"Ishockey VM varer fra 4. til 20. maj næste år, men begivenheden er så stor, at mange danskere i mange måneder inden virkelig vil kunne mærke, at der kommer til at ske noget helt specielt i Danmark næste år. Tiltaget med ”Grib Pucken” er vi særligt stolte af, for det giver en lang række børn mulighed for at kombinere masser af fysisk aktivitet med læring. Materialet vil allerede være tilgængeligt i løbet af efteråret, og vi håber, at rigtig mange skoler vil gribe pucken og benytte sig af det gratis undervisningsmateriale og den unikke mulighed, det er at kombinere faglighed og aktivitet med en verdensbegivenhed, som et VM i ishockey er", siger Henrik Bach Nielsen.

Læs mere på gribpucken.dk

Om IIHF VM 2018
IIHF Ishockey VM 2018 afholdes i Danmark, hvor Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i Ørestad lægger is til de 64 kampe. Eventet afholdes fra den 4. til den 20. maj 2018 med deltagelse af de 16 bedste ishockeynationer i verden. Danmark har siden 2003 hvert år været kvalificeret til at spille med i A-VM. Billetsalget startede med et begrænset antal pakker i maj 2017. Hovedbilletsalget går i gang i september 2017. IIHF VM 2018 er blandt verdens største sportsevents og broadcastes i 165 lande til mere end 1,3 milliarder seere. Danmarks Ishockey Union arrangerer verdensmesterskabet gennem projektselskabet Ishockey VM 2018 P/S, der ejes ligeligt af DIU og Infront Sports & Media AG. VM-projektet støttes af Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: