fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Kaffevognen holder klar ved biblioteket

kaffevogn 0854Skovhjælperne fra Naturcenter Amager har etableret en kaffevogn ved Ørestad Bibliotek. I godt vejr står den udenfor, i dårligt vejr står den inde i biblioteket. For 25 kroner kan man vælge mellem to slags espressokaffe: Med mælk og uden mælk

Kaffevognen passes af skovhjælperne, som er unge med forskellige udfordringer som f.eks. ledighed eller udviklingsbehov. Som skovhjælpere og kaffehjælpere får de arbejdserfaringer, og projektet er et non-profit foretagende.

Daniel, Mikkel og Mads skal bestyre kaffevognen på den allerførste dag, og de har allerede lært at betjene espressomaskinen.

"Jeg skal være her om torsdagen fremover, men jeg ville helst være her alle dage hvor vi holder åbent. Jeg har glædet mig så meget," siger Daniel imens han brygger den første kop på maskinen.

Selve kaffevognen er udlånt af Byens Bogcafé, som lukkede i Ørestad for nogle måneder siden, men som holder kontakten ved lige med Ørestad ved at samarbejde med Ørestad Bibliotek og Skovhjælperne om det nye kaffeprojekt.

"Det er det helt rigtige samarbejdsprojekt for Ørestad Bibliotek at gå ind i. De unge lærer at drive et projekt, og læring er jo også hvad biblioteket handler om. Og så har vi fået en ny lokal samarbejdspartner i Skovhjælperne," siger Johan Eilersen Fournaise fra Ørestad Bibliotek.

Under åbningsreceptionen ankommer Skovhjælpernes store skovlastbil. To skovhjælpere begynder at køre en masse birkestammer ind på biblioteket på en sækkevogn. Birkestammerne skal bruges som siddemøbler omkring kaffevognen. Johan fra biblioteket kommer med 'coffetable' bøger, som man kan kigge i, hvis man da ikke ikke vil studere nogle af bøgerne fra Byens Forlag, som ligger på vognen.

"Hvis vores testperiode i den næste måned bliver en succes, vil vi lave et godt miljø omkring kaffevognen ude langs kanalen. Det er en stor fordel at vi kan trække vognen indenfor i dårligt vejr, men forhåbentlig bliver der mange solrige og varme dage, hvor man kan sidde udenfor med sin kaffe," siger leder af Skovhjælperne, Mads Madsen.

Kaffen er helt normal økologisk Fairtrade kaffe, som serveres i to varianter; Med eller uden mælk. Man kan selv bestemme hvor meget mælk man evt. vil have i sin kaffe, og koppen er med to skud espresso.

Kaffevognen er foreløbig et pilotprojekt som kører frem til 14. marts. Åbningstiderne er indtil videre:

Mandag 10-13
Torsdag 15-18
Fredag 12-15
Desuden er der åbent lørdag 1 marts 10-13

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: