fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Træk bremsen på marathonbyggeriet i København

badar shahForleden kunne Altinget berette, at mere end 50.000 københavnere overvejer at flytte ud af byen ovenpå coronakrisen. Krisen har for mange åbnet øjnene for værdien af frisk luft og plads.

 

Jeg har selv venner og bekendte, der allerede er begyndt at flytte ud af København, fordi de har fået bedre muligheder for at arbejde hjemmefra. Og de indser samtidig, at en dyr lejlighed med få kvadratmeter, hvor der er langt til grønne områder, måske ikke er det bedste, man kan få i livet.

Det kalder på rettidig omhu i København, hvor vi indtil videre har bygget som gale i et forsøg på at følge med efterspørgslen, der kun er steget, fordi den københavnske befolkning er vokset med ca. 10.000 borgere hvert år i en årrække. Det hektiske byggeri skaber i sig selv sine udfordringer – blandt de største er, at vi bygger på værdifulde naturområder som Lærkesletten på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavn. De nye tal understreger, at der er grund til at overveje, om vi skal fortsætte byggeriet i samme tempo som hidtil. Det er selvfølgelig usandsynligt, at alle 50.000 københavnere gør alvor af overvejelserne og flytter væk fra København. Men det store tal peger på en tendens, som vi bør tage alvorligt. Ellers risikerer vi at bygge byen til med boliger, som der er ikke er nogen til at flytte ind i.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: