fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Vi mangler en helhedsplan for grøn og aktiv transport i Ørestad 

nick vikanderEt ønske af Amager Vest Lokaludvalget i de kommende kommunale budgetforhandlinger er en ny plan for grøn og aktiv transport i Ørestad. En plan, der skal sikre, at fremtidige infrastrukturmæssige investeringer sker koordineret og løfter bydelen. En plan, der kan også vise hvordan den ny vision om byudvikling fra Kommuneplan 2019 kan blive til virkelighed.

Politikerne burde fremme og støtte grøn og aktiv transport – så flere vælger at cykle, gå, og tage offentligt transport, i stedet for at tage bilen. Det giver blandt andet mindre trængsel på vejene, bedre luftkvalitet og sundhed, mere liv i gaden og mindre utryghed for de bløde trafikanter. 

Det et relevant i hele byen, men i særdeleshed i Ørestad, der har ændret sig meget, siden de store beslutninger blev truffet om infrastrukturen. De mange ændringer betyder, at der mangler overblik over, hvad der skal til, for at færdiggøre Ørestads infrastruktur i forhold til visionen om grøn og aktiv transport.

Konkrete tiltage i en ny helhedsorienteret plan kunne blandt andet være bedre forbindelser mellem Ørestad og Sydhavn samt Kastrup Lufthavn; etablering af en direkte akse for fodgængere og cyklister gennem hjertet af bydelen, fra nord til syd, væk fra de store trafikerede veje; og lavere hastighed - bedre udformning af de lange og brede veje såsom Center Boulevard og Ørestads Boulevard.

Med en fornyet mobilitetsplan for Ørestad kan Københavns Kommune også vise, hvordan de ny ideer om byudvikling i Kommuneplan 2019 kan oversættes i praksis. Bland andet ambitionen om, at cykel, gå og kollektiv transport minimalt skal udgøre 75% af alle ture, og at privat biltrafik i nye byudviklingsområder væsentligt skal ned. Ørestad, med sine udfordringer, har også mange kvaliteter, og er et oplagt sted for at vise, hvordan disse ambitioner kan realiseres.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: