• Gertrud Birke, Rued Langgaards Vej
  • Debat

Nej til færre p-pladser i Nord

Medie - og Journalisthøjskolen starter snart byggeri i August Schades Kvarter i Ørestad Nord. Højskolen søger dispensation i forbindelse med Lokalplanens bestemmelse om antallet af parkeringspladser, så de bliver ca. halveret.

gertrud birke 1

Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter har fået ansøgningen til nabohøring. Vi har sendt et høringssvar, hvor vi afviser dispensationen, idet vi foreslår at kommunen fastholder nuværende parkeringsnorm og opfordrer Medie - og Journalisthøjskolen til at udleje eventuelle ledige pladser til beboere i bydelen.
Andelsforeningens Karen Blixen Parkens bestyrelse har ligeledes sendt høringssvar.

I Ørestad Nord er der stor mangel på parkeringspladser for beboerne. Vi kan derfor ikke acceptere yderligere pres på parkeringsmulighederne.
Sammensætningen i Ørestad Nord er anderledes end resten af Ørestad, idet der er en række store offentlige og private institutioner: To universiteter, DR-Byen og Nordeas hovedkontor.

Hertil kommer Mikadohouse, hvor der er et Fitnesscenter med døgnåbent samt ISMAGERIET. Begge disse steder tiltrækker bilister, der især for kunder i ISMAGERIET parkerer helt vildt.

Vi er ca. 2.500 beboere og titusindvis, der arbejder i bydelen. Beboerne har især behov for parkering i aften og nattetimerne, mens de mange, der arbejder her, har parkeringsbehov i dagtimerne.

Hvis kommunen, da bydelen blev udbygget, havde fulgt bestemmelsen i lokalplanen for Ørestad Universitetskvarter (“Parkering skal fortrinsvis være fælles”), havde vi kunnet drage fordel af døgnsvingningerne i parkeringsbehovet, og der ville have været rigeligt parkeringspladser til os alle.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk