søndag 31 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

I København er luften den store dræber

badar shahI disse dystre tider er det værd at lægge mærke til lyspunkterne: Luftforureningen i landets største byer er faldet med 40 procent på grund af nedlukningen. Det har Miljøstyrelsen netop meldt ud, og det drastiske fald er faktisk noget, der kan være med til at redde liv.

Alene her i København er luftforureningen skyld i ca. 550 dødsfald om året, og den er enmedvirkende årsag til ca. 20.000 tilfælde af kronisk bronkitis, astma, luftvejslidelser, hjertesvigt og lungekræft.

Det er stærke sager, og det kan vi selvfølgelig ikke byde Københavnerne. Coronakrisen viser os, hvor stor en forskel det faktisk gør, når færre biler kører gennem byen, og jeg håber, at vi kan tage de erfaringer med os videre efter krisen. Københavnerne skal kunne trække vejret i ren luft hver dag – ikke kun, når samfundet er sat i stå. Vi skal have fundet en bæredygtig model for vores hverdag i byen, hvor al vores virkelyst og aktivitet ikke går ud over luften, miljøet og klimaet.

Derfor arbejder vi i Alternativet på Københavns Rådhus for at mindske biltrafikken i byen og indføre strammere regler for de køretøjer, der sviner mest. Det gjorde vi før Coronaen lukkede samfundet ned, og det fortsætter vi med.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: