fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Supercykelsti til Ørestad

ninna hedeager olsenEfter nogle lange dage og aftener er partierne på rådhuset endelig blevet færdige med årets budgetforhandlinger, der bestemmer Københavns økonomi for 2020. I Enhedslisten er vi glade for resultatet, selvom det desværre ikke har været muligt at imødekomme alle de mange gode ønsker fra bydelene.


Som noget meget positivt er vi blevet enige om at hæve prisen på en beboerlicens og udarbejde en plan for, hvordan vi får mindre benzin- og dieseltrafik inden 2025.
En højere beboerlicens vil gøre det attraktivt for flere at skifte til delebil, og forpligtiger aftalen os samtidig på at arbejde for at fremme delebiler bl.a. i forbindelse med den kommende kommuneplan.

Det vil ikke kun betyde mindre trængsel og bedre forhold for cyklister og fodgængere, det vil også have en mærkbar effekt på byens klimaregnskab og luftforureningen. Vi har også allerede taget hul på arbejdet med et markant løft af cykelområdet.
Enhedslisten fik også kæmpet sig til, at der nu afsættes 365 millioner kroner til arbejdet med at skabe en mere sammenhængende by, hvor vi løfter nogle af byens udsatte bydele og investerer i nye almene boliger primært i de nye byudviklingsområder.

I Ørestad kan man se frem til en langt mere overskuelig cykeltur mod Indre By, når Ørestadsruten bliver anlagt. Den nye supercykelsti kommer til at løbe helt fra Vestamager Metrostation til Amager Boulevard, hvor den tilslutter sig den kommende supercykelsti Københavnerruten, der går forbi Rådhuspladsen.
Og der er mange flere projekter som disse, der alle er med til at skubbe København i den rigtige retning. Et skridt ad gangen.
Hvad vi vil være rigtig kede af, er et langt byggeri langs Vejlands Alle, der som en anden kinesisk mur kan lukke hele den ene side af fælleden af i forhold til det grønne område - golfbane eller ej - på den anden side af Vejlands Alle

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: