• Kathrine Jul Chercka, Næstformand i Skolebestyrelsen ved Kalvebod Fælled Skole
  • Debat

Skolevejen er stadig ikke sikker

kathrine jul chercka• I artiklen "Sikrere skolevej på vej til Kalvebod Fælled Skole" fra d. 3/12-18 angiver By & Havn, at de to kryds som er under etablering på Ejler Billes Allé skulle gøre skolevejen til Kalvebod Fælled Skole mere sikker

Som beboere i området og forældre til børn på skolen, er vi naturligvis rigtig glade for, at disse kryds bliver etableret, men må samtidig anfægte budskabet om, at dette skulle gøre skolevejen mere sikker.

Vi er i skolebestyrelsen løbende i kontakt med Kommunen og By & Havn vedr. den anbefalede sikre skolevej, som for rigtig mange forældre og børn på ingen måder opleves som sikker. Især for de børn, som kommer fra den sydligste del af Ørestad Syd og skal krydse Asger Jorns Allé og forbi de mange byggepladser i området, opleves der store problemer. Dette vil de to kryds på Ejler Billes Allé desværre ikke ændre på. Det er  kun det ene kryds, der reelt er en del af den anbefalede skolevej og det er i øvrigt det sted på ruten, hvor det pt. er sikrest at krydse vejen.

For os at se, er den helt store udfordring med den anbefalede skolevej til Kalvebod Fælled Skole krydset ved Asger Jorns Allé / Robert Jacobsens Vej.

Dette kryds henvendte vi os til kommunen omkring for første gang for to år siden, hvor vi fik at vide, at det ville blive etableret indenfor et halvt år. Efterfølgende er det blevet lovet klar før skolens åbning i maj, herefter til august, herefter inden nytår - og den seneste udmelding er nu, at det bliver til sommeren 19. Vi har i december gjort både Kommunen og By & Havn opmærksomme på denne problematik og spurgt ind til en forklaring, men har indtil videre ikke fået en.

Vi er fortsat i dialog med begge instanser og håber, at det snart kan lykkes os at få etableret en reel sikker skolevej til Kalvebod Fælled Skole.

Læs også: Lyskryds i Ørestad Syd er forsinkede

Mere debat:
  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk