tirsdag 17 juli 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Skærpet kontrol med tomme boliger

lars weiss

I det brede budgetforlig for sidste år besluttede samtlige partier på rådhuset at afsætte flere midler til skærpet kontrol med tomme boliger, især boliger, som ulovligt bruges til firmaudlejning eller udlejning på hotellignende vilkår

Der er udviklet et ”System Tomme Boliger”, som gør det muligt at skelne mellem en tom, nybygget bolig, og en tom bolig, som har været beboet, og som derfor kontrolleres. I år er ca. 225.000 boliger i København blevet screenet for, som det hedder, et ”iøjnefaldende tilmeldingsmønster,” dvs. manglende tilmelding til folkeregisteret.

Formålet er dels at forhindre, at København udvikler sig til en ”sommerhuskommune”, som presser boligpriserne i vejret og undergraver beskatningsgrundlaget, dels at forhindre unfair erhvervskonkurrence, som det bl. a. er set med online markedspladsen Airbnb for udlejning og booking af overnatningsmuligheder. Sagerne omfatter ikke ”almindelige familier”, som i en kort periode udlejer deres bolig, evt. mens de selv er bortrejst på ferie. Målet er, at boligen højest står uden folkeregistertilmelding i fire måneder, når kontrollen begynder. Vi ønsker ikke London-tilstande i København.

At der er behov for vagtsomhed over for misbrug viser en ny rapport. I 1. kvartal i år blev der indledt 429 sager, mens antallet i 2. kvartal steg til 501.

Godt liv:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews