tirsdag 17 juli 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Drop det offentliges sundhedsmonopol

carl andersenKonsekvenserne ved, at et politisk flertal insisterer på at det offentlige skal varetage alting er længere ventelister, ringere service og højere priser. Dansk Industri vurderer, at der er et potentiale på op mod 280 mio. kroner ved at inddrage flere private aktører i opgaveløsningen

Sundhedsvæsnet er vigtigt, omfangsrigt og omkostningstungt. Det er derfor vigtigt, at vi som skatteborgere får mest mulig sundhed for pengene. En af måderne at få mere sundhed for skattekronerne er, at inddrage det private erhvervsliv meget mere i opgaveløsningerne igennem udbud, konkurrenceudsættelse og andre initiativer der gennemgår forholdet mellem pris og kvalitet.

Desværre er Region Hovedstaden den region i landet der inddrager erhvervslivet mindst. Med en konkurrenceudsættelse på 18,4% i 2016 er man bagud i forhold til landets øvrige regioner. Udviklingen går den forkerte vej de sidste 10 år. Region Hovedstaden. Det er midler, der kan bruges på at sikre borgerne landets bedste behandling. Desværre har regionen store problemer med bureaukrati, administration og overholdelse af deadlines som er fastsat i bl.a. kræftpakkerne. Dette kan ændres ved at få flere aktører ind i sundhedsvæsnet. Det offentlige skal nemlig ikke være et offentligt monopol - det taber vi alle sammen på.

Godt liv:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews