fredag 27 april 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Overskud skal bruges til at sætte parkeringsprisen ned

jakob naesagerI dag koster det 977 kr om måneden at parkere i Ørestad. Det er en uhyrlig og voldsomt urimelig pris, som det kommunalt ejede selskab By & Havn opkræver fra beboerne 

Det vil vi konservative gøre noget ved. Derfor stiller vi forslag på næste møde i Borgerrepræsentationen om, at overskuddet på parkering i By & Havn skal bruges til at sætte parkeringsprisen ned - se forslaget neden for.

Der er ikke mange husstande, der har råd til at betale 977 kr hver eneste måned for at parkere i sin egen bydel. Det er asocialt og gør, at mange tvinges ud af byen, hvis de er afhængige af en bil, for at få familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen.

I Nordhavn opkræver By & Havn faktisk 1.141 kr om måneden for beboerparkering.

Vi håber, at der er opbakning på Rådhuset til at bruge overskuddet på parkering i By & Havn til at nedsætte beboernes udgifter til parkering.

Medlemsforslag om billigere parkering i Ørestad for beboere

Af Det Konservative Folkeparti

Det foreslåes, at Borgerrepræsentationen beslutter
1) at Københavns Kommune meddeler By & Havn, at driften af By & Havns parkeringsaktiviteter alene skal hvile i sig selv økonomisk og ikke genere et overskud
2) at Økonomiforvaltningen skal lægge et forslag senest til budgetforhandlinger i sensommeren 2017 på, hvordan overskuddet på forventede 70 mio kr om året (2019-tal) på By & Havns parkeringsaktiviteter kan anvendes til at nedbringe prisen på beboerparkeringslicens i de områder, hvor By & Havn stiller parkeringsfaciliteter til rådighed (primært Ørestad og Nordhavnen)

Motivering
Overborgmesteren har i et skriftligt svar den 11. Oktober 2017 oplyst, at By & Havn har et nettooverskud på parkeringsaktiviteter i bl.a. Ørestad og Nordhavn på ca 40 mio kr i 2015 stigende til forventeligt 70 mio kr i 2019.

Prisen på beboerparkeringslicens i de områder, hvor By & Havn stiller parkeringsfaciliteter til rådighed (primært Ørestad og Nordhavnen)  er meget høj og på 977 kr om måneden i Ørestad og 1.141 kr om måneden i Nordhavn.

De beboere, der køber beboerlicens af By & Havn er via overskuddet på parkering med til at finansiere By & Havns infrastruktur investeringer i andre dele af byen. Vi finder ikke, at det er rimeligt, at beboerne i visse bydele udover skatten også via deres beboerparkeringslicens skal betale for infrastrukturinvesteringer i andre bydele end deres egen.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews