fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Bopælspligten er altafgørende for Københavns fremtid

morten kabell 1110I sidste uge påstod Cecilia Lonning-Skovgaard (V) her i avisen, at Enhedslisten kommer med løse påstande, når vi sammen med Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og Alternativet, påpeger, at det er et kæmpe problem, at omkring 2.700 boliger i København ikke har bopælspligt og derfor står tomme hen en god portion af året

Lonning-Skovgaard kan ikke selv se problemet. Hun opererer nemlig ud fra det evige Venstre-mantra om, at det meste går an, så længe der skabes ”mere vækst”. Og ja, den manglende bopælspligt skaber nok vækst for byggeherren, der tjener kassen på at sælge sin københavnske liebhaverbolig til et internationalt publikum, eller for rigmanden på den anden side af kloden, der har lært, at man gør klogest i at investere sine millioner i ”boliger, guld og kunst”.

Men jeg tvivler på, at det skaber velfærd for de københavnere, der desperat forsøger at få en fod ind på et allerede presset boligmarked, eller for naboerne til de tomme investeringsboliger.

Lonning-Skovgaard forsøger sig imidlertid også med et andet argument. Nemlig, at boligerne ikke står tomme hen - hele tiden. Ifølge Skovgaard, så benytter udlandsdanskere, specialister fra udlandet og andre godtfolk sig nemlig af lejlighederne, når de en gang i mellem rejser til København. Til det har jeg bare at sige, at vi har en række nydelige hoteller i byen, der er skabt til præcis dette formål.

I en tid med akut boligmangel, så skal vi bygge nye boliger - ja. Men vi skal bygge boliger til de københavnere, der længes efter at bo tæt på deres job, studie, venner og familie. Københavnere, der dagligt bruger byens cafeer og butikker, leger i byens gårde og som helt overordnet bidrager til en tryg og levende storby. Bopælspligten er i denne forbindelse et unikt værktøj, som vi heldigvis er mange partier, der er klar til at kæmpe for.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: