fredag 15 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Affaldssortering mens vi venter på ny teknologi

niels e. bjerrumDet er rigtig godt, at københavnerne gerne vil sortere affald. Det kan vi via en frivillig ordning, som både Socialdemokraterne og Enhedslisten med Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i spidsen har stemt for. Derfor undrer det mig at læse i Ørestad Avis, at Morten Kabell nu i avisen er fortaler for en tvungen ordning for affaldssortering

Måske har borgmesteren brug for at lave symbolpolitik over for sit bagland? Ville borgmesteren hellere have stemt sammen med SF for, at alle villabeboere skal sortere mælkekartoner og gulerodsskræller? Vil borgmesteren sætte udviklingen af ny teknologi i stå eller sætte midlertidige ordninger i gang for så at afskaffe dem igen, når teknologien er på plads?

Jeg mener fortsat, at vi bør satse vores kræfter på den fremtidssikre miljøvenlige affaldsordning, vi allerede har sat i gang. Om få år får vi et system, der kan genanvende mere effektivt via enzymer end vores egen manuelle kildesortering kan. I mellemtiden er det fantastisk, at så mange københavnere vil sortere deres affald og vi ved frivillighedens vej også sikrer, at sorteringen bliver ordentlig og holdbar i stedet for et tvungent halvhjertet forsøg på at få smidt mælkekartoner og gulerodsskræller i forskellige spande. 

Samtidig undgår vi udgifter til tilpasning af affaldssystemer i lejligheder og ejendomme, der ellers skulle investere i plads til affaldssorteringen. Så kan ikke vi blot følge den beslutning, vi har truffet i Teknik- og Miljøudvalget i stedet for at diskutere tvungen eller frivillig sortering?

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme