søndag 5 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Billige boliger. Handling bag visionen

lars weissFor få måneder siden offentliggjorde Socialdemokraterne på Københavns rådhus visionen om 9.000 boliger inden 2025 til rimelige priser på attraktive grunde i København

Forleden forpligtigede et flertal i Borgerrepræsentationen, bestående af S, SF og EL, til at sætte handling bag ordene og bevilge 200 mil. kr. til opførelse af 1.065 almene boliger på omkring 100 kvm. til en månedlig husleje på 7.000-8.000 kr. – 425 bliver ungdomsboliger, og initiativet ventes at skabe 2.400 arbejdspladser i 2016-2018.

Projektet, som er første fase i en 10 årig boligstrategi, indgår i budgetforhandlingerne for 2014 og har flere formål: Det imødekommer befolkningstilvæksten, som inden 2025 ventes at forøge Københavns indbyggertal med Helsingørs størrelse, det sikrer folk med almindelige indkomster bolig i den by, hvor de arbejder, det bremser tendensen til rigmandsghettoer på de relativt få attraktive byggegrunde, som er tilbage i byen, herunder arealer langs havnen og i Ørestad. Og det fremmer den lokale beskæftigelse, som fortsat er hæmmet af finanskrisen.

Flere borgerlige politikere på Rådhuset har ikke uventet reageret negativt, det er helt efter (historie)bogen, en slags klassekamp anno 2013. De ønsker, at kun folk med rigelige penge får glæde af de herlighedsværdier, som fællesskabet har sikret i Hovedstaden med kollektive milliardinvesteringer i infrastrukturen, i forureningsbekæmpelsen, i den kulturelle udvikling og i mange andre forhold, som tilsammen skaber det inciterende liv i storbyen. De ønsker kræfternes frie spil, som generationers erfaringer viser gi´r frit slaw for boligspekulanter med social deroute for mange almindelige familier. Det er deres frie ret. Socialdemokraterne mener det modsatte og handler politisk efter det.    

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: