Et stykke med Paris i Ørestad Syd

la boulangerie bastionen 2Til december slår den franskinspirerede bager 'La Boulangerie' dørene op i Bastionen i Ørestad Syd. Med rustik indretning, fransk musik og ikke mindst franske specialiteter vil bagerne Cedric og Jerome gerne bringe et stykke af Paris ind i Ørestad.

la boulangerie bastionen cedric decaudin

En fransk oase med velkendte toner fra ’Midnight in Paris’ og duft croissanter, som den fransktalende bager netop har taget ud af ovnen. Dette scenarie bliver snart en realitet for beboerne i Ørestad Syd. Bageren La Boulangerie åbner nemlig her, og går alt efter planen, bliver det til december. 

”Jeg og min partner har en stor kærlighed til Frankrig og særligt det franske bageri, og denne passion vil vores gæster mærke, når de besøger La Boulangerie. Her kan de få franske specialiteter som croissanter, baguetter, briocher, kouign-amann og meget mere. Vi krydrer også menukortet med danske specialiteter. Det vil ofte komme nye lækkerier på vores menukort, så man hele tiden kan få nye smagsoplevelser,” fortæller Cedric Decaudin, som ejer bageriet sammen med Jerome Bellini.

Han fortæller at bageriet skal være et lokalt mødested for hele områdets beboere, både for unge og ældre.

"Det bliver også et oplagt sted at afholde f.eks. børnefødselsdage eller andre festlige arrangementer – og arrangementerne kan både afholdes i bageriet, på en af terrasserne eller i væksthuset. Vi sørger også for, at her kommer områder, hvor man kan sidde i ro med sin computer og arbejde,” fortæller Cedric. 

Anitta Sørensen flytter ind i Bastionen til oktober med sin mand, og hun glæder sig over, at hun får en bager blot et stenkast fra sin hoveddør.
”Det betyder meget for mig, at der kommer en bager ved mit nye hjem, for nu bliver det super nemt at hente lækkert morgenbrød. Der popper generelt mange butikker op i Ørestad Syd, og det gør området meget mere attraktivt at bo i. Ørestad Syd er blevet en skøn bydel, hvor du har det hele,” fortæller hun. 

la boulangerie bastionen jerome belliniAlle ville have en bager
Før åbningen har de to indehavere Cedric og Jerome taget områdets beboere med på råd. Det har de gjort i samarbejde med ejendomsselskabet Balder, som ejer Bastionen. Projektchef i Balder, Alexander Barlow, luftede først idéen om en bager i en Facebook-gruppe, og han fandt hurtigt ud af, at der var stor interesse for idéen. Cedric følger samme spor og har i et spørgeskema spurgt beboerne om deres ønsker i forhold til bageren, og over 700 har besvaret skemaet.
”Det er super vigtigt for os, at vi kender beboernes behov. For alt det vi gør, gør vi for dem. Vi har nu fået et indblik i beboernes ønsker og behov, og vi vil gøre vores bedste for at imødekomme dem,” siger Cedric. 

Projektchef Alexander Barlow tilføjer, at Balder har ledt efter ildsjæle, der kunne give området noget helt særligt.
"Vi ledte efter ildsjæle, der kunne skabe værdi, ikke blot i Bastionen, men i hele området. Vi kunne mærke på Cedric og Jerome, at de virkelig ville området og beboerne her, og derfor faldt valget hurtigt på dem,” fortæller han.
Balder har tidligere budt velkommen til vinbaren thorsteinsson's, eventcafén COBRAcph og frisørsalonen BeYoutiful Cph ved nogle af deres ejendomme i Ørestad Syd. 

Beboerne i Ørestad kan se frem til åbningsfest i den nye bager, den forvetes at blive afholdt i december. 

la boulangerie bastionen vaeksthus 5I Bastionens gård råder bageriet over et væksthus, hvor der kan afholdes arrangementer.

 

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk