BC Hospitality Group varsler over 350 afskedigelser som konsekvens af coronavirus

Som en af Danmarks største virksomheder indenfor hoteller, konferencer og messer er BC Hospitality Group stærkt påvirket af coronasituationen. Nu varsler koncernen afskedigelser.

"Den yderst brutale opbremsning i turisme, international rejselyst, aflysninger og flytninger af arrangementer, samtidig med at de sædvanlige udgifter til drift og lønninger fortsætter på normalt niveau, er en giftig kombination, der kalder på øjeblikkelig handling," skriver BC Hospitality Group i en pressemeddelelse.
 
 "Vores samlede forretning er mere end halveret inden for de sidste 8-9 dage, og da det ser ud til at fortsætte på dette niveau eller måske endda bliver værre, uden at vi ved hvornår det ender, så skal vi tilpasse forretningen uden tøven. Helt konkret betyder det, at vi skal afskedige mere end 350 gode kolleger," udtaler CEO hos BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm.
  
Regeringens hjælpepakker til turismeerhvervene har givet virksomhederne mulighed for at aftale fleksibel arbejdsdeling med ansatte organiseret i fagforeningen 3F. Men 3F Privat Hotel og Service har ifølge BC Hospitality ikke været villige til at lave det tillæg til virksomhedsoverenskomsten, som ville være nødvendig for at benytte muligheden for fleksibel arbejdsdeling. Det kunne eller have bevaret op mod 200 af de overenskomstansatte i delvis beskæftigelse, mener Allan L. Agerholm.

"Vi har derfor intet andet valg end at tilpasse vores samlede bemanding øjeblikkeligt, for at sikre virksomhedens fremtid og drift. Jeg er overordentlig ked af, at situationen med coronavirus er kommet så vidt at vi ikke kan komme udenom disse tilpasninger. Vi ser imidlertid ingen andre muligheder."
 
Skulle turismen og rejselysten normaliseres indenfor kort tid, er det hensigten at genansætte så mange som muligt så hurtigt som muligt.
 
Om BC Hospitality Group
BC Hospitality Group råder over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter, med plads til over 30.000 personer, og består af: Bella Center Copenhagen, Comwell Conference Center Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Copenhagen Marriott, CIFF, CIFF Showrooms og International House. BC Hospitality Group er i gang med at udvide Bella Center Copenhagen med en ny kongreshal med tilhørende faciliteter på i alt 14.000 nye kvm., som forventes at være fuldført i foråret  2021.

 

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk