tirsdag 20 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Ørestads lejeboliger er alt for store

8tallet baby boldDer er slet ikke efterspørgsel efter den type lejeboliger, som Ørestad bugner af i disse år. Boligerne er for store og dyre i forhold til markedsbehovet. Det mener folkene bag den uafhængige boligportal nybygget.dk

Nybygget.dk er en portal for købere og lejere af projektboliger i Danmark, og folkene bag portalen og har fundet noget  interessant data ved at undersøge brugernes profiler. 

Portalen logger lidt over 17.000 brugere (købere/lejere) og samler ca. 100 profiler op om dagen. Portalens kunder tæller boligudviklere som Danica, Elf, Pension Danmark, Ag-gruppen m.fl.

Brugerdata viser, at 2987 helt specifikt søger projektbolig i København, og de har i gennemsnit et budget på 11.665 kr.

"Dertil har vi også kendskab til ønske om boligstørrelser, nemlig at brugerne i snit ønsker 67 kvm. Og det harmonerer ikke med de ledige boliger pt.," siger Rasmus Brohl, co-founder af Nybygget.dk.

I Ørestad er der ifølge portalen 400 ledige lejeboliger. Men kun en promille af dem matcher efterspørgslen. og billedet er det samme i resten af København.

"Generelt synes jeg at vi ser en ret foruroligende tendens, da bygningerne som bliver opført ikke matcher markedsbehovet, og derfor står eksempelvis lidt over 3500 lejeboliger ledige, og det er kun København. Konklusionen er at boligerne er for dyre og store i forhold til hvad der bliver efterspurgt, og vi kan efterhånden bakke det godt op med reel data," siger Rasmus Brohl.

www.nybygget.dk

125 ungdomsboliger på vej i Ørestad Nord

Ny plan om 4000 boliger på Amager Fælled - politikerne i vildrede

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: