fredag 29 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Avanceret teknologi ved åbning af Sweco

sweco P1020684WEBDer var både droner, drinks og virtual reality, da Sweco holdt housewarming i deres nye hovedkontor i Ørestad

Lige ved 800 nye medarbejdere er rykket ind Ørestad, efter den integrerede arkitektur- og ingeniørrådgivningsvirksomhed Sweco har åbnet nyt hovedkvarter tæt på Bella Center Station. Men kontorbygningen har kun plads til cirka 650 medarbejdere, og ifølge den danske CEO, Dariush Rezai, er det et tydeligt udtryk for den bæredygtighedstanke, der ligger til grund for hele byggeriet.

sweco hovedsaede websweco lounge teamwork websweco entrance“For det første skal vores medarbejdere jo være ude på projekter, og så har vi valgt open seating, så der er ingen, der har deres eget skrivebord. Det er altsammen med til at spare på ressourcerne og øge bæredygtigheden,” sagde han i sin velkomsttale.

Samarbejdspartnere i nabolaget
Selve bygningen er opført af Skanska, mens det er Swecos eget arkitektfirma Aarstidernes Arkitekter, der har stået for indretningen, der er båret af naturmaterialer og præget af luftighed og masser af naturligt lys.

“Jeg synes, det er et ganske imponerende resultat, når man tænker på, at det i bund og grund er et standardbyggeri, men bare meget meget lækkert,” siger marketing- og kommunikationschef i Sweco Rune Chrøis, der viser rundt ved åbningen.

“Som arbejdsplads er vi meget velforbundet med indfaldsveje og offentlig transport. Vi har metroen lige uden for døren, og vi er tæt på lufthavnen i forhold til vores internationale kunder, så placeringen er helt fantastisk, men vi er jo også i nærheden af mange af de virksomheder, som vi arbejder sammen med, og så er Ørestad jo i sig selv et udviklingsområde,” uddyber han.

Visionært netværk
Rune Chrøis fremhæver ØICC (Ørestad Innovation City Copenhagen), som Sweco også er aktivt medlem af, som særdeles spændende. Medlemmerne i ØICC kan selv komme til at opleve indretningen i det nye kontorhus, da Sweco lægger hus til det årlige juletraktement for alle netværkene i ØICC.

“Netværket er jo ret visionært, og jeg mærker en rigtig god energi. Vi har en fælles interesse, og det er at udvikle Ørestad og tiltrække ikke bare virksomheder, men også borgere og skabe et område, der er bæredygtigt,” siger han.

sweco P1020662WEBVed åbningen kunne Sweco fremvise nogle af de nyeste teknologier som Virtual Reality (VR) og droneflyvning. Med VR kan Swecos rådgivere hurtigt visualisere, hvordan et projekt kommer til at se ud, og med et par VR-briller og et par joysticks kan kunden så selv manøvrere rundt i det givne projekt. Det er måske en udgift i starten, men teknologien kan være med til at forhindre fejltagelser, der vil være dyre at rette op på senere i et projekt, fortæller Swecos eksperter.

sweco P1020671WEBDroner og landingsbaner
Når det gælder droneflyvning, er det stadig et nyt område for Sweco, men mulighederne er mange. Et eksempel, som Sweco har gennemført, er skanning af en landingsbane for ujævnheder, hvilket måske i sig selv ikke lyder så vildt spændende, men set i forhold til at en landingsbane skal lukkes ned, når den jævnligt skal inspiceres for ujævnheder, så kan en droneoverflyvning reducere denne tid betragteligt. Dronen kan også bruges til inspektion af bygninger, så eventuelle furer eller dårlige sammenføjninger hurtigt kan opdages, uden det er nødvendigt at rekvirere en kran.

I alt 150 gæster havde lagt vejen forbi til Swecos housewarming, hvor der var både mad, bobler og drinks på menuen.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: