torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Nytårskur i ØICC med beretning og bobler

oicc 3434Ørestad Innovation City Copenhagen holdt nytårskur med formandsberetning, oplæg og debat

• Der var en summen af stemmer og højthumør da Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) mandag holdt nytårskur med formandsberetning i KLP 1 bygningen i Ørestad City.
ØICC blev stiftet for lidt mindre end et år siden af by & Havn sammen med nøglepersoner fra en række af Ørestads virksomheder. I august 2017 startede Carolina Benjaminsen som adm. direktør for netværket og sidenhar det taget fart med flere nye medlemmer, flere netværksgrupper samt virksomhedsbesøg og konferencer.

oicc 0082Ideen med ØICC er at styrke virksomhederne i bydelen ved at dele viden og lave udviklingsprojekter sammen. P.t. er der startet tre netværksgrupper for hhv. byudvikling, kommunikation og internationalisering, og en tredie gruppe for Coorperate Entrepeneurship er på vej. Desuden arrangerer ØICC sekretariatet på fire medarbejdere virksomhedsbesøg (ØICC Insider), åbne konferencer og ad hoc arbejdsgrupper.

Styrken er at dele viden
ØICC's ordinære generalforsamling finder først sted i marts, men formanden havde valgt at aflevere sin beretning for ØICC's første år allerede nu.
"Vi er kommet godt fra start med et væld af aktiviteter, og i den kommende tid vil vi se netværket blive yderligere styrket i kraft af de kontakter, samtaler og initiativer, som medlemmerne selv starter, fordi de har lært hinanden at kende," sagde formabnd for ØICC, Jens Kramer Mikkelsen i sin beretning.

oicc 0084Han gav også et historisk tilbageblik på Ørestads udvikling, og viste billeder af bydelen fra 2002 og frem. De viste tydeligt hvordan en hel ny by er vokset frem på bare 15 år.
"Der var ikke mange der troede på, at vi i dag har bebygget 2 ud af i alt 3 millioner etagemeter i Ørestad, og at vi snart kan melde udsolgt for boligbyggerier. Der er p.t. 18 byggerier igang i Ørestad Syd," sagde Jens Kramer Mikkelsen blandt andet.

Efter beretningen havde ØICC invityeret planchef Søren Tegen Pedersen fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune til at holde oplæg on kommunens arbejde med en ny kommunaplanstrategi, og bagefter var der debat om Ørestads rolle i udviklingen af Københavns erhvervsliv og rolle i den voksende Greater Copenhagen region.
Dagen sluttede med et glas bobler og merre snak blandt medlemmerne.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: