torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

– Unge skal redde øresundsintegrationen

oresundsbron_marathonFinanskrisen har bremset integrationen i Øresundsregionen, men det bare er et stop på vejen. Snart vil de unge sætte gang i processen på en helt ny måde

 

Det mener Henrik Andersson fra analysefirmaet Vectura, i et interview med magasinet Fokus Øresund. Henrik Andersson har i årevis fulgt udviklingen i Øresundsregionen.

En ny bølge af arbejdssøgning over Øresund er nødvendig, for uden skånske unge til at arbejde på Sjælland, vil hele området mangle arbejdskraft.

"Det går dårligt lige nu, men omkring 2013 begynder kurven at vende, og hvis EU får løst de finansielle problemer med euroen, så skal der meget til at stoppe den positive udvikling," siger Henrik Andersson.

Når kurven vender, vil den største integrationsindsats ikke komme fra hverken politikere, firmaer eller organisationer. Den vil komme fra de unge, siger Henrik Andersson.

"Der er sket en enorm udvikling i de sidste ti år med de unges mentalitet. Modsat vi ældre, så har de ingen medfødte barrierer, når det gælder Øresundsintegration. Jo længere tid der går, desto mindre tænker de unge over, om de er fra Skåne, Sjælland eller Øresundsregionen. I stedet lever de der, hvor det giver bedst mening og flytter sig derhen, hvor mulighederne er," siger han til fokus Øresund.

Han fremhæver en undersøgelse, som blev lavet blandt unge i deres sidste år af gymnasiet i Skåne og København i 1992 og igen i 2009. I 1992 var det kun 66 procent af de unge i Skåne, der overvejede at arbejde i Danmark. I 2009 var tallet nærmere 85 procent.

Læs magasinet her

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: