fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Metroen har kørt til Vestamager i 18 år

metro 18 aar groeningenMetrolinie M1 til og fra Vestamager station har i dag kørt i 18 år. Den første passager var Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. De følgende toge var propfyldte med nysgerrige og spændte københavnere, som måbede da de kom op af metrotunnellen ved Ørestad Nord, og kort efter så en ko på fælleden!

 Det første metrotog med passagerer kørte gennem Ørestad lørdag 19. oktober 2002. Ørestad Avis udkom ikke dengang. Men vores kolleger på Bryggebladet var med:

"Togene og stationerne er fantastiske. Byen har fået en række nye flotte rum – både oven og under jorden. Byen har fået et nyt transportsystem, som binder bydelene sammen. Vi var med det første ordinære tog, der nogensinde kørte fra Islands Brygge Station mod Indre By. Det gik hurtigt. Rigtigt hurtigt. Pling – så var vi på Christianshavn," skrev bladet.

Reporterne tog også "sammen med mange andre passagerer den lange tur ud på prærien til nybyggerland i Ørestad". Der var ikke meget at komme efter, mente avisen:
"Det bliver formentlig sidste gang i mange år at Ørestad Station er så velbesøgt. For der er virkelig ikke meget at se derude i øjeblikket. Så tro ikke på tv-reklamerne – Fields-byggeriet er ikke en stor oplevelse. En fordel ved Ørestad Station er dog, at turen fra Bryggen til lufthavnen nu tager kortere tid. På Ørestad Station kan man nemlig skifte til regional- og Øresundstog mod lufthavnen".

Efter åbningsdagen fortsatte udbygningen af metrolinierne, og de to linier M1 og M2 stod først helt færdige i 2007, hvor M1 helt ud til lufthavnen kunne åbne. De to linier har 22 stationer, der strækker sig over 21 kilometer. Fra Vanløse til hhv. Ørestad Syd og lufthavnen.

Selv om metrolinjerne har masser år på bagen, er de fortsat populære. I 2019 kørte 66,6 millioner med linjerne, hvilket er det højeste antal passagerer, der har været siden åbningen i 2002. COVID-19 har været medvirkende til, at 2020 ikke bliver lige så travl, men det ventes at rette sig op på den anden side af pandemien.

M1 og M2 har nu fået selskab af M3, som netop har kunnet fejre 1-års fødselsdag, og M4 til Nordhavn som har været åben siden slutningen af marts. Snart kommer der endnu flere stationer til, når M4 udvider til Sydhavn fra 2024.

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: