tirsdag 20 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Nu har Ørestad ét fælles skoledistrikt

kalvebod fælled skoleSkoleindskrivningen til næste skoleår begynder 2. november og løber frem til 13. december. Som noget helt nyt i år har Ørestad fået ét fælles skoledistrikt.

Udover at der i princippet er frit valg mellem de to - og i fremtiden fire - skoler, skal der stadig tages hensyn til  skolekapaciteten. Der vil også være fordelingskriterier som f.eks. søskende og afstand. Dvs. at de enkelte skoler skal optage søskende i nye klasser, og at man prioriterer elevens afstand til nærmeste skForsøgsordningen, som først skulle godkendes i Undervisningsministeriet, blev endeligt vedtaget af Borgerrepræsentationen 17. september. 

Det er efter stærke opfordringer fra skolebestyrelserne i Ørestad at Børne- og Ungdomsudvalget sidste år ansøgte Undervisningsminsteriet om at lave forsøg fælles skoledistrikt i Ørestad, hvor  skoledistrikterne er blevet ændret gang på gang, for at få antalt børn til at passe med skolekapaciteten. Lige nu går børn som bor ved Byparken i Ørestad City f.eks. i skole på Kalvebod Fælled Skole. Senest har kommunen oprettet en filial for udskolingen på Ørestad Skole i Field's. Næste år åbner en midlertidig skolebygning for Kalvebod Fælled Skole på kirkepladsen i Arenakvarteret. Det fælles skoledistrikt komme også til at omfatte  de to nye skoler på Hannemanns Allé og i Vejlands Kvarter, som åbner i hhv. I hhv. 2023 og 2027. 

Fælles skoledistrikt uden sociale eller etniske kriterier

Fælles skoledistrikt uden sociale eller etniske kriterier

Fælles skoledistrikt godkendt

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: