Ny have i Bellakvarteret

sydhaven bellakvarter kortSydhaven er navnet på et nyt byrum i Bellakvarteret, som åbner til foråret. Haven får adgang fra bl.a. Aktivitetstaget.

 I starten af 2021 står Sydhaven i den sydlige del af Bellakvarter færdig på den tomme grund, der ligger imellem Bella Center Copenhagen, P-hus 2 og Nadine Gordimers Vej. 

Sydhaven bliver også forbundet til Aktivitetstaget Bella med en trappe. Haven kommer til at bestå af tre arealer: 

En kørefast belægning i kanten langs P-hus 2 og Bella Center, som kan bruges til  rulleskøjteløb, skating og løb. Et grønt parkareal med  gode opholdsmuligheder til længere og kortere brug. Og endelig en sø med vandplanter og sten i vandkanten. Terrænet rundt om søen vil variere, så den ene side bliver mere stejl og den anden side fladere. På den stejle side etableres et trædæk og en siddetrappe, og på tværs af søen etableres en træbro med en siddeplint langs den ene kant. 

Byhaven flytter med

I den ene ende af Sydhaven skabes et grusareal, hvor Bellakvarters eksisterende byhave Bella Byhave flytter hen. Byhaven vil bestå af plantekasser og et redskabsskur med vandforsyning, der placeres langs logistikcentret så tæt på byhaven som muligt. 

Det grønne havefællesskab har siden etableringen i sommeren 2016 været placeret i Nordgården i Bellakvarter, men nu får Bella Byhave en fast plads i Sydhaven med rolige og rummelige forhold til at spire grøntsager.

Udover at fungere som et rekreativt byrum indgår Sydhaven som et vigtigt element i den samlede strategi for lokal afledning af regnvand i Bellakvarter. Parkens terræn vil blive udformet som en stor skål, hvor der i bunden etableres et regnvandsbassin med permanent vandspejl. Bassinet vil have skiftende vandstand og parkens skålform vil blive brugt til midlertidig opstøvning og forsinkelse af regnvand i situationer, hvor det regner kraftigt.

Aktivitetstag i Bellakvarter

Netto, Føtex Food og et apotek på vej til Bellakvarter

Sæsonstart for byhaverne i Bellakvarter

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk