tirsdag 20 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ungdomsklub på vej i Ørestad

unge phus gitte starkBørne- og ungdomsudvalget vil etablere en ungdomsklub i Ørestad. Det skal være en såkaldt satellit til Vesterbro Ungdomsgård. Og den skal kunne åbne næste år.

Børne- og ungdomsforvaltningen vil inden årets udgang udarbejde et forslag til "tidlig opstart af ungdomsklub i Ørestad som en satellit af Vesterbro Ungdomsgård, herunder anvisning af finansieringsmuligheder," som der står i indstillingen til politikerne. Som en del af forslaget er det meningen at der skal findes midlertidige, egnede lokaler i Ørestad til klubben. Det er stadig planen, at der skal etableres en permanent ungdomsklub på den ny skole på Hannemanns Allé i 2023. Men kommunen ønsker at etablere tilbudet allerede nu.

“Det er afgørende, at København kan tilbyde alle unge et godt fritidsliv med stærke og meningsfulde fællesskaber i deres lokalområde. Netop sådan et fællesskab har Vesterbro Ungdomsgård en mangeårig erfaring i at skabe, så derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan sætte gang i arbejdet med at lave en ungdomsklub i Ørestad som en satellit af Vesterbro Ungdomsgård,” siger børne- og ungeborgmester Jesper Christensen (S).

Det glæder også Jens-Kristian Lütken (V), at der allerede nu sker noget:

“Vesterbro Ungdomsgård er jo byens bedste ungdomsklub, så det er en kæmpe gevinst at få dem til at lave noget i Ørestad, så man ikke bare beder den nye skole om at finde på noget, men har nogen, der har nogle erfaringer, noget på hjertet og et stærkt brand blandt de unge og i byen,” siger han.

Ørestad har allerede en række aktiviteter rettet mod fysisk aktivitet, så Jens-Kristian Lütken er glad for, at der også kommer et tilbud til de unge, som ikke kun er fysisk udfoldelse.

“Vesterbro Ungdomsgård er anderledes end de mange idrætstilbud, der allerede findes i Ørestad. Det er godt at få et tilbud som skiller sig ud, samtidig med at det har kvaliteten, så det ikke bare er sådan, at de unge må hænge ud i Field’s og i Streethallen, men at der også er nogle lidt andre aktiviteter, der tiltaler dem, der ikke går så meget op i idræt,” siger han. 

Så snart indstillingen er godkendt kan kommunen i samarbejde med Vesterbro Ungdomsgård begynde at finde lokaler og afsætte personale til den nye klub.

 Borgmester: Tid til at se på ungdomsklub i Ørestad

Ny beboer i Ørestad: Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen

Ørestadsforældre: Lav ungdomsklub nu

Vesterbro Ungdomsgård huser over 1000 børn fordelt i alderen 10-18 år.  De kan bl.a. tilmelde sig dans, idræt og leg, krea og design, opfinderi, live- og bordrollespil, musik, kor, DJ, madværksted, gaming mv. Fritidsklubben har 780 indmeldte og Ungehuset 300. Klubben har tre adresser i Absalonsgade og Eskildsgade. Det giver mulighed for at der f.eks. er specialtilbud til  6-7. klasserne med fokus på deres aldersgruppe. 
Der er også tradition for fredagsarrangementer, weekendture og kolonier. Medarbejderne er en blanding af pædagoger og specialister. Bl.a. designere, idrætskandidater, konservatorieuddannede musikere samt trivsels- og inklusions-medarbejdere. www.vesterbro-ungdomsgaard.dk.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: