søndag 31 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Hvad skal vi lave i Ørestad City?

soeren risager hansen hubnordic apr 2020KLP Ejendomme har lanceret en onlineundersøgelse, der giver beboere og brugere i Ørestad City mulighed for at komme med deres ideer til, hvad der skal ske i bydelens rum. 

Om kun et år åbner KLP Ejendomme en ny og stor kontorejendom på Kay Fiskers Plads, hvor stueetagen skal summe af aktiviteter, restaurations- og butiksliv. Stedet skal bidrage til livet i hele Ørestad City, hvis det står til KLP Ejendomme.

"Vi ser det her som en mulighed for at skabe mere liv i gadeplan. Vi bygger på den mest centrale placeringer i Ørestad City, og det ansvar tager vi på os," siger Søren Risager-Hansen, adm. dir. i KLP Ejendomme. 

Netop nu kan alle beboere, pendlere og gæster i Ørestad City deltage i en online undersøgelse som skal indsamle ideer og ønsker til byliv og aktiviteter i bydelen. Mandag havde 495 deltaget i undersøgelsen, og 55% af dem angiver, at de bor i Ørestad City. Om et par uger vil resultaterne blive offentliggjort, om muligt på et fysisk borgermøde et sted i Ørestad City.

KLP vil gerne høre fra så mange som muligt, både beboere, pendlere der arbejder eller går i skole og folk der bare besøger bydelen. 

hubnordic markedspladsenRækker ud til foreninger
De mange input skal danne grundlaget for bagefter at tage en kvalificeret dialog med fx København Kommune, By & Havn, Metroselskabet, Ørestad City Grundejerforening og de øvrige aktører.

"Vores undersøgelse handler ikke kun om Kay Fiskers Plads, men om alle byrum i Ørestad City, for tingene og området skal jo hænge sammen, og derfor skal vi også belyse mulighederne bredt og i fællesskab,” siger Søren Risager-Hansen. 

Han kan ikke love, at KLP på egen hånd kan realisere alle ideer. Men han glæder sig til at høre, hvad folk byder ind med.

"Vi har allerede hørt fra mange, både beboere og pendlere, og der er gode ideer. Vi vil gerne have endnu flere, og vil også meget gerne have input til, hvilke foreninger der eventuelt kan hjælpe med at få dem realiseret. Mange efterspørger f.eks. markedsdage. Hvis vi kan sige til de øvrige aktører, at vi allerede har en forening af f.eks. lokale madproducenter, der vil stå for det, så er vi nået meget tættere på at kunne realisere det." 

Pendlere, beboere, foreninger
Morten Krogh Petersen fra EXTRA ORDINARY har udformet undersøgelsen, efter interviews med nøglepersoner, og på baggrund af en  tidligere undersøgelse fra Amager Vest Lokaludvalgs digitale borgerpanel.

"Vi har designet spørgeskemaet, så det passer til målgruppernes adfærd. Er du pendler, vil vi gerne høre, hvad det kunne få dig til at blive lidt længere, og er du dybt engageret i lokalsamfundet og med i foreningsliv vil vi jo gerne høre mere om det for om muligt at trække på allerede eksisterende ressourcer”, forklarer Morten Krogh Petersen.

Flere aktører stå bag
"Vi tror, at store udfordringer bedst løses i fællesskab af de, som har interesse i at få tingene til at ske. Derfor er vi også glade for samarbejdet med EXTRA ORDINARY og Morten, som er Ørestad beboer, og for hjælpen fra Rambøll der stiller den tekniske platform til rådighed for undersøgelsen. Desuden vil vi gerne takke for lokal hjælp fra Ørestad Skole, ØICC, grundejerforeningen, Amager Vest Lokaludvalg, Ørestad Bibliotek og en række lokale beboere og erhvervsfolk”, siger Søren Risager-Hansen.

KLP håber med undersøgelsen at kunne skabe en debat om Ørestad City’s byliv og vil derfor dele undersøgelsens resultater ved et offentligt arrangement på et tidspunkt, når det igen bliver muligt at samle mange deltagere. 

Konklusionerne vil også blive bragt her i avisen.

Deltag i undersøgelsen på www.hubnordic.dk/din-by frem til 17. maj.

Nu skal Ørestad City leve op til alle drømmene

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: