torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Fælles skoledistrikt godkendt

skoledistrikter 2019 onlineBørne- og Undervisningsministeren ser positivt på ansøgningen om fælles skoledistrikt for fire folkeskoler i Ørestad. "Nu skal vi finde en model for samarbejdet i praksis", siger BR-medlem.

Børne- og Ungdomsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har godkendt ansøgningen fra Københavns Kommune, om at danne et fælles skoledistrikt i Ørestad. Det oplyser Jens-Kristian Lütken (V), som er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Købehavns Kommune, og i flere år har arbejdet for at Ørestad kunne få lov til at danne et fælles skoledistrikt.

"Jeg er glad for at ministeren har godkendt ansøgningen. Det er noget jeg har arbejdet for i lang tid, og derfor er det glædeligt at ministeren lytter til ønsket fra Ørestads skoler," udtaler Jens-Kristian Lütken.
Han  har modtaget et svar fra ministeren til en partikollega fra Venstre i Folketinget. Her forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil, at en godkendelse af forsøget med fælles skoledistrikt kræver godkendelse af alle fire skolebestyrelser. Da de to nuværende skolers bestyrelser står bag ansøgningen, har de selvsagt også godkendt den. De to kommende  skoler har endnu ikke dannet skolebestyrelser, men kan tilslutte sig senere, så Jens-Kristian Lütkenmener at Ørestad allerede nu kan fejre godkendelsen.

"Det er rigtig gode nyheder, for det betyder, at vi slipper af med de ulogiske skoledistrikter i Ørestad, som forståeligt nok har skabt megen forvirring og frustration blandt forældrene. Dermed slipper vi for den ene gang efter den anden at ændre skoledistrikterne," siger han. 

jens kristian luetken 2019Han ser frem til mange store fordele ved at fire nye og moderne skoler, som ligger meget tæt på hinanden, kan samarbejde om skoleudvikling.

"Ved at have et fælles skoledistrikt, så kan vi øge samarbejdet mellem skolerne i Ørestad og på den måde skabe Københavns bedste skoler.”

Nu venter arbejdet med at finde en model for, hvordandet fælles skoledistrikt skal fungere i praksis. Der skal bl.a. laves særlige lokale kriterier for fordeling af eleverne, i samarbejde med Københavns Kommune. 

"For mig er det meget vigtigt at skolebestyrelserne er med hele vejen i denne her proces. Vi skal have de gode ideer på banen og projektet skal forankres her i Ørestad,” siger Jens-Kristian Lütken. 

Ny skole i Vejlandskvarteret skal også med i fælles distrikt

Skolebestyrelser i fælles front: Lav ét skoledistrik

Borgmester vil se på fælles skoledistrikt

 

 

 

 

 

 

Læs mere på www.oravis.dk i de kommende dage, hvor vi indhenter kommentarer fra Børne- og Ungdomsborgmesteren, forældre og skolebestyrelser.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: