lørdag 4 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Begge folkeskoler i Ørestad åbner i denne uge

kalvebod faelled skole 5894Ørestad Skole åbner gradvist onsdag til fredag for 0.-5. klasserne. Kalvebod Fælled Skole åbner for alle de mindste årgange torsdag. Også daginstitutionen Jorden Rundt åbner.

Ørestad Skole melder sig klar til onsdag morgen at tage imod de første af cirka 500 elever, som er omfattet af den delvise genåbning af skolegangen. 

Onsdag morgen kl. 08.00 starter undervisningen for 0.-1. klasserne. Torsdag kl. 08.15 starter 2.-3. klasserne, og fredag kl. 08.30 starter 4.-5. klasserne.

"Vi fortsætter med de tre forskellige mødetidspunkter, så eleverne undgår at skulle ind på skolen på samme tid. Eleverne er fordelt på alle etager og går ind på hver sin etage, så vi undgår trængsel på hovedtrappen. Forældrene skal sige farvel til børnene udenfor skolen," forklarer souschef på Ørestad Skole, Flemming Dahlquist.

 

Fordel at have etageopdeling
Eleverne skal så vidt muligt opretholde en afstand på to meter, og derfor har hver klasse to lokaler til rådighed. Undervisningen varetages af de samme lærere i hver klasse hver dag, og derfor vil der primært blive undervist i tre fag; Dansk, matematik og engelsk. 

Fritidsordningen starter fra kl. 13.00 hver dag, men eleverne bliverr i deres lokaler, også  om eftermiddagen. Der er også indrettet tre opholdszoner i Krattet, som på skift kan bruges af eleverne.

I alt 26 skoler og 124 daginstitutioner åbner i denne uge i København, efter at de på grund af coronavirussen har været nedlukkede i omkring en måned. Ørestad Skole er blandt de første til at åbne. "Det har nok noget at gøre med, at vi er en forholdsvis ny skole med gode toiletfaciliteter, og så er eleverne fordelt på etager med hver sin indgang," siger Fleming Dahlquist.

Samlet åbning torsdag på Kalvebod Fælled Skole
Kalvebod Fælled Skole melder sig klar til at åbne for alle 0.-5. klasser torsdag morgen.

Her bliver børnene taget ind på skolen i seks hold til dagens første håndvaskning, så der ikke bliver trængsel ved vaskene. Børnene skal afleveres i seks forskellige zoner foran skolen, og lukkes ind med 10 minutters mellemrum fra kl. 07.50 til 08.20. 

For at fordele klasserne så meget som muligt er der indrettet tre klasselokaler i idrætshallen i midten af skolen. Som på Ørestad Skole har hver klasse de samme lærere hver dag og undervisning i færre fag. Fritidsordningen foregår i det samme lokale og med de samme børn hver dag.

"Vi er ret trygge ved at genåbne skolen, og kan overholde alle retningslinierne. Det man kunne være lidt bekymret over, er hvordan børnene oplever denne tid. De vil opleve en masse begrænsninger i deres udfoldelsesmuligheder, men samtidig ved jeg, at de glæder sig meget" siger skoleleder Maria Bælum Mauria.

Jorden Rundt åbner onsdag
Den integrerede daginstitution Jorden Rundt på Tom Kristensens Vej  i Ørestad Nord åbner onsdag. Institutionen har tre vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. 

Ved redaktionens slutning mandag aften er det uvist, om flere daginstitutioner i Ørestad åbner i denne uge. 

I vuggestuer og børnehaver anbefales det, at der skal være et frit gulvareal på henholdsvis seks og fire kvadratmeter per barn, hvilket er dobbelt så meget som normalt.

Overborgmester Frank Jensen (S) sagde på et pressemøde søndag 12. april, at kommunens øvrige skoler og dagtilbud vil åbne henover de kommende dage.

"Og mandag 20. april regner vi med, at alle skoler og institutioner vil være åbne igen", sagde han.

Ørestad forenet i fællessang mod coronavirus

Cafeér og restauranter: 'BRUG OS'

BC Hospitality Group varsler over 350 afskedigelser som konsekvens af coronavirus

FAKTA: Genåbning af skoler og dagtilbud:

Afstand og pladsbehov:
Børnene skal opretholde en afstand på to meter. Hvis der mangler plads, kan skolerne søge om at anvende de kultur- og sportsfaciliteter, som står tomme lige nu.

Rengøring:
Der er afsat ekstra ressourcer til rengøringen. Lokalerne bliver gjort rent inden børnene kommer. Dertil kommer  daglig grundig rengøring af flader og kontaktpunkter. Normalt bruges kun vand og sæbe, men efter Sundhedsstyrelsens vejledning vil der også blive anvendt sprit. Legetøj, der ikke – eller kun med stort besvær – kan rengøres, stilles i depot. 

Mad:
Børnene skal i første omgang have madpakke med.

De ældste elever:
6. – 9. klasse skal fortsat blive hjemme og vil modtage fjernundervisning som hidtil. Afgangseksaminerne for 9. klasse er aflyst. De afsluttende standpunktskarakterer vil blive ophøjet til prøve-karakterer.

Fritidsordninger:
Skole, fritidstilbud og så vidt muligt fritidsklub skal sammen tilrettelægge et tilbud for eleverne i tidsrummet fra 8 til 16. Ifølge Sundhedsstyrelsens vejledning skal elever så vidt muligt være sammen med den samme gruppe børn hele dagen, hvilket eksempelvis kan betyde, at fritidstilbuddet arrangeres sådan, at pædagogerne er ude i de enkelte klasser og grupper af elever, og at pasningen foregår i samme fysiske rammer hele dagen.

Nødpasning:
Børn til og med 3. klasse, der går på institutioner eller skoler, som endnu ikke er genåbnede, har som hidtil mulighed for nødpasning. Nødpasningen er for de forældre, som skal møde på arbejde og ikke har andre pasningsmuligheder.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: