torsdag 1 oktober 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

LIVEDÆKNING AF COVID-19 OG ØRESTAD:

LIVEDÆKNING COVID-19 I ØRESTAD:

Ørestad Skole og Kalvebod Fælled Skole:
Skolerne har 14-dages nedlukning fra mandag. Skolerne melder senere ud, hvordan børn nødpasning af børn vil blive organiseret. Ledelsen på Ørestad Skole skriver: "Det kommer til at ske i tæt samarbejde med kommunen, men vi skal nok sikre pasning af dine børn, hvis du skal på arbejde for at holde samfundets kritiske funktioner i gang. Når vi ved mere, og der kommer nyt, vil vi selvfølgelig orientere jer på Aula".

Amager Vest Lokaludvalg
"Vi følger naturligvis også anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsstyrelse og myndigheder. Derfor er lokaludvalgets kontor på Sundholm lukket ligesom hele foreningshuset Sundholm 8 er lukket ned for alle aktiviteter og arrangementer. Men sekretariatet arbejder hjemmefra og kan nås på tlf og mail!"

GFS Ørestad: "Alle medarbejdere er højst opmærksomme på de særlige forholdsregler omkring distancering og hygiejne. Vi anmoder derfor om, at I respekterer dette og ikke tager direkte kontakt til dem, medmindre det er strengt nødvendigt. Alle henvendelser bedes I rette til vores mail eller telefon, som I finder på http://orestad.net eller her på vores Facebook-side. Alle administrative medarbejdere er sendt på hjemmearbejde, og der vil derfor ikke være bemanding på vores kontor i Ørestad. Telefonen er dog viderestillet til sekretariatets leder, som besvarer henvendelser her."

Traktørstedet Vestamager lukker søndag 15. marts kl. 15. Åbner igen tirsdag 17. marts men kun med salg af retter to-go til aftensmaden, kaffe mv. ud af vinduet i restauranten. 

Streethallen er LUKKET, foreløbig indtil 27. marts.

Ørestad Kiropraktik og Sundhed:
Holder åbent. "Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger og tager alle nødvendige forholdsregler for at opretholde fortsat høj hygiejne...
Vi anbefaler dig at tage trappen fra Arne Jacobsens Allé 16, da vi ikke ligger i butiksdelen af Fields."

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/Covid19 på: https://politi.dk/coronavirus-i-danmark.
Hvis du ikke finder svar her, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Marie Rosenberg skriver på Ørestadgruppen:
"Kære Ørestad-nabo,
Er du i karantæne eller i risikogruppen for smitte, og mangler du hjælp til indkøb, så vil jeg gerne hjælpe!
Kh Marie"

Ørestad Bibliotek skriver:
"Kære alle venner af Ørestad Bibliotek, Biblioteket er lukket nu. Det er alle bibliotekerne i København. Det er bestemt af den øverste ledelse i Københavns Biblioteker. Vi følger selvsagt Sundhedstyrelsens anvisninger og retningslinjer ved begrænsningen af Corona virus. Foreløbigt er vi lukket til og med den 27. marts. Følg med på hjemmesiden www.bibliotek.kk.dk".

Kirken i Ørestad skriver:
"Alle gudstjenester og arrangementer er foreløbig aflyst. Nødvendige kirkelige handlinger kan finde sted med et minimum af deltagere. Alle, der har aftalt dåb eller vielse i den kommende tid, vil blive kontaktet. Vi opfordrer til, at man udskyder dåb og vielser. Det er altid muligt at tale med en præst pr. telefon, og der er mulighed for chat med præster via www.sjaelesorg.nu
Pas godt på hinanden."

Roots Café i 8Tallet:
Holder p.t. åbent, men med siddende gæster begrænset til 10 personer for resten af måneden. Udvidet take-away menu.

BOUNCE trampolinpark i Field's holder p.t. åbent men - for maks. 80 gæster ad gangen. Der er indført strengere hygiejneregler.

Café 8Tallet og Rambla holder åbent med halvt så mange pladser på restauranterne som normalt. Der er 20% rabat på menuen hver aften og en udvidet take-away menu klar i løbet af torsdag.

Amager Vest Lokaludvalg udsætter ansøgningsfristen til midler fra Bydelspuljen:
"Har du søgt eller fået bevilget midler fra vores Bydelspulje? På grund af myndighedernes anbefalinger, skal alle arrangementer - ligemeget formål eller størrelse - udsættes eller aflyses!
Læs mere om procedurer og konsekvenser på vores hjemmeside. Den planlagte ansøgningsfrist d. 1. april er udsat, indtil der er kommet en afklaring på situationen."

Torsteinsson's i Ørestad Syd skriver:
"Som følge af optrapningen af foranstaltningerne mod spredningen af corona-virus, vil vi indtil d. 28. marts kun holde åbent som vinbutik og i tidsrummet 13-18 tirsdag-søndag. Dette betyder også, at vi desværre må aflyse alle bookinger og planlagte arrangementer. Vi kontakter alle, der har booket eller tilmeldt sig arrangementer, og beklager."

BY & HAVN hjemsender alt administrativt personale i 14 dage - de vil så vidt muligt arbejde hjemmefra. Alle møder og arrangementer aflyses i to uger. By & Havn opretholder de vigtigste driftsfunktioner. "Derfor vil vi stadig hente affald, gøre rent i P-husene og hvor vi har ejendomme, parkeringshusene vil fortsat være i drift," skriver By & Havn.

Ørestad IF følger regeringens anbefalinger og aflyser derfor samtlige aktiviteter i ALLE underafdelinger fra dags dato. Dette glæder indtil videre til og med uge 13. Der er sendt e-mails afsted til alle medlemmer, men der er pt. forsinkelse på udsendelsen med baggrund i stort pres på emailserverne. "Vi håber på vi kan starte aktiviteterne op igen snarest muligt."
________________
Due to the latest update from the Danish government, all training sessions in Ørestad IF are cancelled from now on. At first, the cancellations apply until week 13.

Fitnesskæden SATS lukker foreløbig frem to uger - også afdelingen i Field's.

Fitness World i Ørestad Nord lukker ligeledes i to uger.

Nordisk Film Biografer Field's aflyser alle forestillinger i 14 dage. Billetter købt online refunderes automatisk.

Restaurant Rasoi holder lukket for gæster, men modtager take-away bestillinger og bringer mad ud. "Helt ekstraordinært har vi aktiveret levering af vores takeaway på Amager og dele af København, således at det fortsat er muligt at få mad fra Rasoi, hvis man skulle være forhindret i selv at hente eller er i karantæne, er denne service gratis."

COBRA Cph holder åbent. Børnetime tirsdage og torsdage er p.t. aflyst.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: