fredag 4 december 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Ørestad fik besøg af den mobile politistation

politi mobil politistation bella 2020DM i Skills i Bella Center trak masser af unge til kvarteret - også den mobile politistation var på plads foran udstillingshallerne.

Politiet ønsker at komme tættere på borgerne, og til det formål har Københavns Politi ombygget en minibus, der kan køre ud i lokalområderne og virke som en lokal, midlertidig politistation. 

De bruger også den mobile politistation til at fortælle om Din Betjent-ordningen, som det desværre ikke er alle, der kender i dag. 

"Vi har inddelt politikredsen i en række mindre områder, hvor der er mindst en nærbetjent tilknyttet, med særligt godt kendskab til nærområdet. Dem kan man som borger kontakte direkte," fortæller leder af nærpolitiet Rasmus Agerskov Schultz.

Bliver du bange?
Ved Bella Center er de mange unge meget interesserede i politibilerne, og betjentene bliver spurgt om alt muligt. Først og fremmest omkring uddannelsen. Benjamin på 14 fra Nørrebro vil gerne vide, om det er svært at blive betjent, og han får at vide, at det er et længere forløb, og man skal igennem flere prøver, før man kommer til den endelige prøve, der bestemmer, om man kan blive optaget som betjent. Han får også at vide, at det bedste er at få noget erhvervserfaring eller uddannelse, inden han søger ind for politiet. 

Benjamin vil også gerne vide om betjenten er bange på sit arbejde. Smilende siger betjenten, at han jo bare er et menneske som alle andre, og selvfølgelig også kan blive bange, men som betjent råder man over en række værktøjer, de kan anvende, og man har kolleger man kan stole på.

På plads efter eksplosion
Den mobile politistation besøgte for nylig Røæde Mellemvej, da der sidste år blev begået et bombeattentat imod en restaurant på Røde Mellemvej.

"Vores tilstedeværelse med den mobile politistation kan være med til at genetablere trygheden, hvis der har været en voldsom hændelse. Her har borgerne mulighed for at stille spørgsmål og høre, hvad vi konkret gør i situationen. Det er mit indtryk, at det virker betryggende for mange af dem, der har været forbi.  Og det oplevede vi også efter eksplosionen på Røde Mellemvej sidste år," forklarer Rasmus Agerskov Schultz. 

Plads til snak og en kop kaffe
Den nye mobile politistation er en hvid minibus med en markise på siden. Her viser betjentene forskelligt informationsmateriale. Inde i vognen er der et lille bord hvor man kan sidde og tale sammen. Betjentene kan også byde på en varm kop kaffe.

"Den mobile politistationen kommer rundt i alle dele af politikredsen og vil naturligvis også vende tilbage til Ørestad. Vi kan dog ikke sige præcis hvornår, da vi planlægger dens rute uge for uge, " siger Rasmus Agerskov Schultz.

Politi på plads i Ørestad efter overfaldssager

Politi skød varselsskud i Ørestad

Politiet: Har du set denne mand?

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: