mandag 20 januar 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Flytning til Sundholm er droppet

skoledemo dec 2019 mod udflytning 55150 elever på Ørestad Skole skal alligevel ikke flyttes til pavilloner ved Amager Fælled Skole og Sundholm. Børne- og Ungdomsforvaltningen har fundet en alternativ løsning, som betyder at Ørestad Skole allerede nu kan råde over undervisningslokaler i Ørestad Gymnasiums Mediecenter i Field's.

Forvaltningen har indgået en aftale med Ørestad Gymnasium om at skolen kan leje nogle af deres undervisningslokaler i Field's, og kontrakten bliver underskrevet i denne uge. Lokalerne ligger ved biografen ud til Ørestads Boulevard og Ørestad Station.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fundet en løsning, hvor børnene fra Ørestad Skole kan blive i nærområdet. Med de ekstra lokaler på gymnasiet er der plads til alle skolens børn, og endda lige ved siden af deres egen skole. Det er én af de løsninger, som forældrene selv har peget på, så det kan ikke være bedre,” siger Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

”Det er glædeligt at det massive pres fra politikere og forældrene her i Ørestad har båret frugt. Skolebørn skal ikke bare kastes rundt i byen fordi planlægningen har haltet. For Venstre har det været helt afgørende at hver en sten i Ørestad blev vendt, således at børn og forældre ikke skulle gå en usikker skolefremtid i møde. På den baggrund stillede Venstre et medlemsforslag i Borgerrepræsentationen om at der skulle findes en løsning inden sommerferien. Det har helt sikkert været med til at lægge et yderligere pres på at få afsøgt alle muligheder,” udtaler Jens-Kristian Lütken (V), næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Ørestad Skole er overfyldt og vil være det i hvert fald frem til 2023. Kommunen havde derfor bestemt at flytte seks skoleklasser til nogle pavilloner som er opstillet mellem Amager Fælled Skole og Sundholm - 5-6 kilomter fra børnenes nærområde. Beslutningen gav store forældreprotester. en forældregruppe begyndte aktivt at lede efter lokaler i Ørestad, og der blev afholdt demonstration på Rådhuspladsen, da sagen blev behandlet i december måned.

Den nye løsning giver den nødvendige midlertidige kapacitet for Ørestad skole allerede fra skoleåret 2020. Der bliver ikke brug for pavillonerne på Amager Fælled Skole, heller ikke på længere sigt, oplyser forvaltningen.

”Nu er det er lykkes at finde en bedre løsning end den, der først var planlagt. Her har forældrene været meget aktive – og set fra min stol skal vi fremover blive endnu bedre til at inddrager forældrene tidligere,” siger Jesper Christensen.

Ørestad Gymnasium åbnede i 2015 de ekstra lokaler i Field's under navnet Mediebyen. Det stadig stigende elevtal på Ørestad Gymnasium gjorde det nødvendigt at finde mere plads.  I mediebyen har eleverne adgang til professionelt kameraudstyr, TV-studie, redigeringsrum og 2 biografsale. Der er også lokaler til almindelig undervisning, og en multisal giver plads til større arrangementer og forsamlinger. I disse år oplever gymnasiet et svagt faldende elevtal, på grund af nye optagelsesområder for gymnasierne i hovedstaden. Derfor står en del af lokalerne p.t. tomme. Gymnasiet har dog stadig 15 1.G. klasser i år.

Opdateres..

Ørestads skoledemo kunne høres helt ind i udvalgslokalet

Forældre blev hørt - udflytning undersøges igen

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: