Elevflytning: De ældste elever skal flyttes

skole wifive 3377Skolebestyrelsens ved Ørestad Skole anbefaler, at det skal være de ældste elever, der flyttes til midlertidige pavilloner ved Sundholm. Løsningen er langt fra optimal, og bestyrelsen havde helst set at et midlertidigt skoletilbud tæt på Ørestad Skole. Men de ældste elever vil være bedst rustede til en flytning til Sundholm, mener bestyrelsen.

Skolebestyrelsen ved Ørestad Skole har den 2. december holdt et ekstraordinært møde angående udflytning af elever til midlertidige pavilloner ved Sundholm og Amager Fælled Skole fra august 2020. Efter høring hos forældre, lærere, pædagoger og elevråd, er skolebestyrelsen nået frem til en anbefaling.

Skolebestyrelsens anbefaling er at man flytter hele årgange på de ældre klassetrin.

"Om det skal være to eller tre årgange må være op til de praktiske forhold på stedet, og hvordan det lader sig gøre ift. teamsamarbejde, lærerdækning mv.

 Skolebestyrelsen anbefaler ikke at flytte mellemtrinnet, da der i forvejen har været udflytning af klasser her. Skolebestyrelsen anbefaler heller ikke at flytte indskolingen, da det vil være for vanskeligt ift. samarbejdet med KKFO, mødetider, transport mv. Desuden vil mangel på udearealer på stedet være meget uhensigtsmæssigt for de små elever," skriver bestyrelsformand Marie Aimee Aduhire i et brev på AULA til alle forældre på Ørestad Skole.

Hun understreger, at skolebestyrelsen ikke synes at scenariet med udflytning til pavilloner ved Amager Fælled Skole er optimal.

"Skolebestyrelsen arbejder fortsat på at få beslutningen omgjort, så vores elever kan huses tæt på Ørestad Skole frem for ved Amager Fælled Skole."

Trods sin titel som bestyrelse har skolebestyrelsen ingen beslutningskompetance. Det er skolens ledelse og Børne- og Ungdomsforvaltningen, som skal tage den endelige beslutning, om hvilke elever der skal flyttes. Beslutningen tages i denne i denne uge. Forældregruppen på Ørestad Skole arbejder sideløbende på at overbevise Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune, om at finde en anden løsning end udflytning til Sundholm.

Store protester imod ny flytning af elever

Børn sendes fire kilometer væk fra Ørestad Skole

Store udfordringer for Ørestad Skole

 

  • louise raaschou OKT 2015Det nye år kickboksede sin ankomst, men hvad, der ikke slår en ihjel, gør forhåbentlig en tyndere. Og i hvert fald nostalgisk efter gode, gamle ’19

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk