lørdag 30 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Lagkagehuset åbner 27. november

lagkagehuset L1010551Ørestads første Lagkagehuset åbner onsdag 27. november i Neroport på Kay Fiskers Plads, lige over for Ørestad Station.

På åbningsdagen er der gratis valgfri varme drikke hele dagen og åbningstilbud på sandwich, kager og brød. Fremover vil åbningstiden være 7-18 på hverdage og 7-17 i weekender.

Til daglig vil butikken blive ledet af lokalkendte kræfter. Butikschef Joseffa Schmidt Håkansson (t.v. på foto) bor på 5. år i Ørestad Syd. Teamleder Sofie Ester Ranch har gået på Ørestad Gymnasium.

"Vi skal være skarpe på, hvad beboere og medarbejdere i Ørestad efterspørger i vores sortiment, og hvornår de kommer i butikken. Det hele er jo så nyt, så vi glæder os til at møde kunderne," siger Joseffa.

Lagkagehuset har over 300 bagere og konditorer på mere end 100 lokationer i Danmark, London og New York. En trediedel af stederne er der også bageri. I Ørestad bliver kager og brød leveret fra et bageri i nærheden.

”Vi har i noget tid kigget efter den rigtige mulighed for at åbne i Ørestad, og vi føler nu at vi har fundet en placering som passer godt til lokalområdet og ligger centralt og tilgængeligt mellem kontorer, boliger og shopping”, siger Jesper Dixen, kommerciel direktør i Lagkagehuset.

Lagkagehuset åbnede i 2016 for første gang udenfor Danmark under navnet ”Ole & Steen” i London, og i starten af 2019 åbnede Lagkagehuset nr. 100 i New York.

lagkagehuset L1010548Udsmykning af Timmi Mensah
Da Lagkagehuset rykkede ind i Neroport for at indrette deres nye butik, fik de en høj endevæg foræret, og den skulle udsmykkes af en lokal kunstner. Der opstod kontakt til streetartisten Timmi Mensah har boet i 8Tallet i Ørestad Syd siden 2012.

Timmi Mensah er en internationalt anerkendt gadekunstner, som senest har udsmykket 16 husgavle i Københavns nordvestkvarter. Han var med i den allerførste bølge af graffittimalere i Danmark i gruppen Lyngby Graffitti Drenge og har udviklet sit talent ved ophold i bl.a. New York. I hans hjemmeatelier både maler og tatoverer han, og hans værker ses på væggene, både i form af indrammede oneliners og graffiti på lærreder.

Hans motiv i Lakagehuset viser nogle af de sider af Ørestad, som han selv er vild med.
"Jeg kan for eksempel se en fiskehejre og høre frøerne kvække fra min lejlighed. Samtidig har vi metroen og bylivet," siger Timmi Mensah.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: