lørdag 30 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Sådan kommer ny skole til at se ud

skolen arenakvartertet vue mod nord 5Et konsortium med hollandske BAM i spidsen har vundet konkurrencen om at opføre skolen på Hannemans Allé. Der bliver liv mange timer i døgnet i den store bygning, som både rummer skole, madskole, idrætshal og svømmehal. Se illustrationer.

Opgaven er vundet i totalentreprisekonkurrence af BAM Danmark, Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter samt Rambøll og Dominia. I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen, som bliver nabo til Royal Arena, skal leve op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer.

Den nye skole bliver firesporet med skole, dertil kommer madskole, idrætshal og svømmehal. Skolen til 771 mio., kroner får tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og faglokaler, som samles i et værkstedstårn. I tegningsmaterialet hedder skolen i øvrigt nu "Skolen i Arenakvarteret".

Byggeriet skal opfylde den nye standard for bæredygtigt byggeri - DGNB Guld. Skoleprojektet ventes at stå færdigt i 2023.

“Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv – også efter skoledagen er slut. Jeg glæder mig meget til at give byen et nyt fællesrum for læring, sport og fritid”, udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

“Projektet er et særdeles aktuelt og ambitiøst bud på hvordan vi bygger klogt og fremtidssikret – og det er vi rigtigt stolte af at skulle være med til at løse.” udtaler Susanne Hansen, Kreativ direktør, RUBOW arkitekter, et firma som tidligere har været med til at bygge bl.a. Christianshavns Skole og den nye skole på Sluseholmen.

skolen arenakvartertet gaardrum 22

BAM Danmarks A(/S er en del af den store hollandske entreprenørkoncern BAM, som har været etableret på det danske marked i næsten seks år og har stået i spidsen for totalentreprisen på flere større skoler og uddannelsesinstitutioner, bl.a. Europaskolen i Carlsbergbyen.

“Vi er utroligt stolte over – i samarbejde med vores arkitekter og rådgivere – at kunne bidrage til den videre udvikling af Øresundsregionen med dette ikoniske skoleprojekt”, udtaler Managing Director i BAM Danmark, Bo Svendsen.

Københavns Kommunes enhed Byggeri København er bygherre. Projektet finansieres af Københavns Ejendomme, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen i fællesskab.

Beboermøde om ny skole på Hannemanns Allé

Skole til 0,9 milliarder, trafiksikkerhed og cykelsti

Vild plan: Ny skole får (måske) indgang fra p-hus

(Illustrationer: Rubow Arkitekter A/S). Se flere illustrationer på http://rubowarkitekter.dk/?projekter=arenakvarterets-skole-og-svommehal&rubowtax=1798

 

 

 

 

 

skolen arenakvartertet indgang hall 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

skolen arenakvartertet svoemmehal 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

skolen arenakvartertet svoemmehal 99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  skolen arenakvartertet overview   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

skolen arenakvartertet sidegade 58

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: