fredag 29 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Børn sendes fire kilometer væk fra Ørestad Skole

skole start DSC 7665Samtidig med at Københavns Kommune lancerer vinderprojektet for sin 770 mio. kroner dyre skole i Arenakvarteret, sendes flere hundrede børn fra Ørestad Skole i skole i pavilloner fire kilometer deres eget distrikt. Pladsmangel på Ørestad Skole betyder at omkring 150 elever skal flyttes.

På Ørestad Skole har skolebestyrelsen og skolens ledelse  igennem de sidste mange år arbejdet med skolens manglende plads og kapacitet i forhold til antallet af elever i Ørestad. Ørestad Skole har siden sommer 2018 lånt lokaler på Kalvebod Fælled Skole til tre årgange (i alt 7 klasser) på 4.-6. klassetrin. Men fra næste skoleår har Kalvebod Fælled Skole ikke længere plads til Ørestad Skoles elever, da Kalvebod Fælled Skole - ud over sine egne klasser – også skal huse de elever, som allerede nu indskrives til den nye skole på Hannemans Allé - Skolen i Arenakvarteret.

skole pavillon AMF luftfotoPå adskillige møder med Børne- og Ungdomsforvaltningen og Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) har Ørestad Skole foreslået flere forskellige gode midlertidige løsninger for genhusning af Ørestad Skoles elever indtil, der igen er plads på Ørestad Skole. Blandt andet pavilloner over kanalen eller i Krattet, ud for biblioteket eller i P-huset, eller leje af erhvervslokaler tæt på Ørestad Skole. Men nu er det besluttet at flytte eleverne til nogle pavilloner ved Amager Fælled Skole på Amagerfælledvej, fire kilomteter fra børnenes vante omgivelser. På en parkeringsplads ved Sundholm står de otte pavilloner stablet i to etager. De omfatter 16 basislokaler samt fire lidt mindre pavilloner til kontorer, mødelokaler mv. Der er ét faglokale (fysik).

"Borgerrepræsentationen har desværre valgt ikke at lytte til vores forslag og har i efterårets budgetforhandlinger besluttet, at en del af Ørestad Skoles elever skal genhuses i pavilloner ved Amager Fælled Skole. Pavilloner, som allerede er etableret, da Amager Fælled Skole har været under renovering. I skolebestyrelsen må vi desværre konstaterer at det er den situation, som vi må agere ud fra," skriver skolebestyrelsen i et brev til alle forældre på skolen.

Skolen skal nu afgøre hvilke klasser/teams, der fra august 2020 skal have hjemme i pavilloner ved Amager Fælled Skole i de kommende tre år. Skolen vil rådføre sig med elever, medarbejdere og forældre, før beslutningen tages.

Skolebestyrelsen vil snarest besøge pavillonerne. Medarbejderne arbejder nu og i de kommende uger med deres forslag til hvilke klasser og teams, det vil give mest mening at genhuse. Elevrådet og Skolebestyrelsen vil også deltage i processen og byde ind med forslag. Som det ser ud nu, vil den endelige beslutning om hvilke klasser der skal genhuses blive taget omkring d. 4. december," skriver skolebestyrelsen.

Skolebestyrelsen vil gerne høre fra forældre, der kommentarer eller idéer til netop hvilke klassetrin/team, det vil give mest mening at genhuse og hvad tanker, der ligger bag. Derfor har forældre mulighed for inden 29. november at sende tanker/ideer pr. mail til skolebestyrelsesformand Marie Aimee Aduhir Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skolebestyrelsesmedlem Anne line Mark Ruholdt) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

"Skolebestyrelsen og ledelsen vil gerne pointere, at vi det ikke er vores beslutning at genhuse elever ved Amager Fælled Skole – det er en politisk beslutning. Til gengæld vil vi arbejde for, at få det bedste ud af denne svære opgave og at give gode rammer for de elever, der skal genhuses," astår der i brevet til forældrene.

Link til Underskriftindsamling

Facebook-gruppe ’STOP udflytning af klasser til pavilloner ved Amager Fælled Skole’

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: